Sadece bilgisayardan kullanmak için 1080P TV tavsiyesi

Netra

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar Ryzen 3600 MSI Gaming X 1660S'li sistemim de arada sırada film izlemek ve lig TV üyeliğim PC'de olduğu için maçları da izlemek için 1920X1080P Full HD olabilecek en mantıklı büyüklükte 43" 108 cm gibi parlaklığı iyi yansıtma fazla yapmayacak şekilde tavsiyenizi alırım. Bütçe olarak maksimum 5 bin liraya kadar çıkabilirim. Varsa öneriniz 2K veya 4K mantıklı olur mu, bilmiyorum. İnternetim 1080P videoları izlemeye anca yetiyor. Her türlü önerinize açığım. Not : Oyun için kullandığım 27'' 1080P 75 Hz Monitör mevcuttur.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar Ryzen 3600 MSI Gaming X 1660S'li sistemim de arada sırada film izlemek ve lig TV üyeliğim PC'de olduğu için maçları da izlemek için 1920X1080P Full HD olabilecek en mantıklı büyüklükte 43" 108 cm gibi parlaklığı iyi yansıtma fazla yapmayacak şekilde tavsiyenizi alırım. Bütçe olarak maksimum 5 bin liraya kadar çıkabilirim. Varsa öneriniz 2K veya 4K mantıklı olur mu, bilmiyorum. İnternetim 1080P videoları izlemeye anca yetiyor. Her türlü önerinize açığım.
Tabii siz bilirsiniz fakat oyun oynarken 43" ekran mesafeye bağlı olarak göz yoracaktır. En azından ben belirli bir ekran boyutundan sonra rahatsız olmaya başlıyorum. Boyutu büyütmekten ziyade Hz artsa daha faydalı olur gibime geliyor. Ben de 24" ekranımda izliyorum "Beinconnect" üyeliğimle. Ekran olarak "Philips 43" BDM" kodu ile başlayan bir monitör vardı. Aratırsanız hemen bulursunuz.

İlla 2K ya da 4K monitör/ televizyon aldınız diye izlediğiniz video o çözünürlükte çalışması gerek diye bir şey yok.
Hocam 2K 4K TV de 1080P video izleyince kötü göründüğünü yazanlar olmuş bir kaç konuda gördüm o yüzden korktum. Bilgisizliğim çok fazla televizyonlarda.
Tabii siz bilirsiniz fakat oyun oynarken 43" ekran mesafeye bağlı olarak göz yoracaktır. En azından ben belirli bir ekran boyutundan sonra rahatsız olmaya başlıyorum. Boyutu büyütmekten ziyade Hz artsa daha faydalı olur gibime geliyor. Ben de 24" ekranımda izliyorum "Beinconnect" üyeliğimle. Ekran olarak "Philips 43" BDM" kodu ile başlayan bir monitör vardı. Aratırsanız hemen bulursunuz.
Hocam kusura bakmayın normal oyun için kullandığım 27'' 1080P 75 Hz monitörüm mevcut belirtmeyi unutmuşum bu sadece duvara monte edeceğim normal PC setupun üstüne.

Hocam 2K 4K TV'de 1080P video izleyince kötü göründüğünü yazanlar olmuş birkaç konuda gördüm o yüzden korktum. Bilgisizliğim çok fazla televizyonlarda.

O ya 4K monitörde yakından bakıldığında belki fark edebilirsiniz fakat uzaktan izleyince 4K ve 1080P arasındaki farkı sadece iyi gözler anlayabilir.
Hocam kusura bakmayın normal oyun için kullandığım 27" 1080P 75 Hz monitörüm mevcut belirtmeyi unutmuşum bu sadece duvara monte edeceğim normal PC setupun üstüne.

İsterseniz monitörü satarak 1080P 144 Hz ya da 1440P 144 Hz monitör alabilirsiniz.

Hocam 2K 4K TV de 1080P video izleyince kötü göründüğünü yazanlar olmuş bir kaç konuda gördüm o yüzden korktum. Bilgisizliğim çok fazla televizyonlarda.

Hocam kusura bakmayın normal oyun için kullandığım 27'' 1080P 75 Hz monitörüm mevcut belirtmeyi unutmuşum bu sadece duvara monte edeceğim normal PC setupun üstüne.
O halde ben TV monitörü için genelde "Samsung" markasının ürünlerini kullandım. Direkt kodlu ürün aklıma gelmiyor fakat LigTV dediğiniz "Beinconnect" üyeliği onun da internet sitesi maksimum 720p destekliyor. Haberiniz olsun :) Filmler için internetinizin 1080p'yi anca yüklediğinizi söylediğiniz için 1080p ekrana yönelmenizi tavsiye ederim. Bütçenizin altında bulabilirsiniz. Fakat ben bütçemi tam karşılasın istiyorum diyorsanız "Samsung 43TU8500" 4.999 lira ile satışta. 4K çözünürlüğe sahip monitörün izleme videoları da mevcuttur.

İsterseniz monitörü satarak 1080P 144 Hz ya da 1440P 144 Hz monitör alabilirsiniz.

Hocam genelde FPS'i 75'e sabitleyip belli başlı oyunları oynuyorum. Oyun odaklı değilim fazla bu aralar sıkıldığım için belli bir süre film izlemek istiyorum belki top 250'yi sırayla izlemeyi bile düşünüyorum.

Hocam genelde FPS'i 75'e sabitleyip belli başlı oyunları oynuyorum. Oyun odaklı değilim fazla bu aralar sıkıldığım için belli bir süre film izlemek istiyorum belki top 250'yi sırayla izlemeyi bile düşünüyorum.

Ama 1200 gibi bir fiyata 144 Hz monitör alabilirsiniz. 75'den 144'e geçenler oyun dışında bile çok fark var diyorlar.

O halde ben TV monitörü için genelde "Samsung" markasının ürünlerini kullandım. Direkt kodlu ürün aklıma gelmiyor fakat LigTV dediğiniz "Beinconnect" üyeliği onun da internet sitesi maksimum 720p destekliyor. Haberiniz olsun :) Filmler için internetinizin 1080p'yi anca yüklediğinizi söylediğiniz için 1080p ekrana yönelmenizi tavsiye ederim. Bütçenizin altında bulabilirsiniz. Fakat ben bütçemi tam karşılasın istiyorum diyorsanız "Samsung 43TU8500" 4.999 lira ile satışta. 4K çözünürlüğe sahip monitörün izleme videoları da mevcuttur.
Evet hocam o yönü kötü Beinconnect 720P veriyor tek korkum çok sırıtması o yüzden olabildiğince FHD bakıyorum bütçe fazla sıkıntı değil de olabildiğince F/P olsun sıkıntı çıkarmasın istiyorum.
Ama 1200 gibi bir fiyata 144 Hz monitör alabilirsiniz. 75'den 144'e geçenler oyun dışında bile çok fark var diyorlar.
Hocam peki 2K 144 Hz monitör öneriniz nedir bir bakayım araştırayım belki dediğinizi yapar o tarz monitör alır normal kullandığım monitörü de aparat film setup yaparım.

Evet hocam o yönü kötü Beinconnect 720P veriyor tek korkum çok sırıtması o yüzden olabildiğince FHD bakıyorum bütçe fazla sıkıntı değil de olabildiğince F/P olsun sıkıntı çıkarmasın istiyorum.

Hocam peki 2K 144 Hz monitör öneriniz nedir bir bakayım araştırayım belki dediğinizi yapar o tarz monitör alır normal kullandığım monitörü de aparat film setup yaparım.
4K alsan da 1080p alsanda sırıtıyor. Bu Beinconnect ile ilgili bir sorun. Monitörlerle ilgisi yok. İzleyeceğiniz film, dizi gibi şeyler için daha kaliteli ekran tabii ki daha kaliteli deneyim verecektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı