Sadece çarpan ile overclock olur mu?

IsBestOnLy

Centipat
Merhaba arkadaşlar i5 9600K Mortar Z390M Xigmatek 600W 80 Plus Corsair Hydro 45 overclock için sistemim var işlemci normal frekansı 3.7 4.6 ben 4.8 4.9 yapıp voltaj verdim denedim fakat çok hoşuma gitmedi sadece çarpanı 46 yaptım voltajı Auto yaptm otmatik 1.9 falan verdi güzel şu anda bir sıkıntı yok sizce sıkıntı olur mu bu overclock olmuş oluyor mu? Çünkü çarpanıda Auto yaptığımda 4.3 4.4 4.5 falan gidiyor bazen FPS düşmesi yaşatıyor bu yüzden kendi frekansı 46 yaptım sabit 4.6GHz iyi oluyor 4.8GHz 1.25Volt ile de sorunsuz çalışıyor ısınmıyorda fakat overclock yerine geçmiyorsa böyle kullanacağım teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
peki sadece 46 çarpan yazınca voltajı auto yapınca overclock olmuş oluyomu max frekansı 4.6 ghz işlemcinin veya çarpanı artırarak voltaj vermeden kaç ghz kadar görebilirim? 47 yani 4.7ghz ile auto voltaj olrumu mesela

Hayır, sorun olmayacaktır. Voltajı otomatikte kullanmaya gerek yok. Yetersiz gelmeyecektir muhtemelen ama yetersiz gelirse biraz voltaj arttırırsınız.

Hayır, sorun olmayacaktır. Voltajı otomatikte kullanmaya gerek yok. Yetersiz gelmeyecektir muhtemelen ama yetersiz gelirse biraz voltaj arttırırsınız.
1.18 1.19 ile 4.7 ghz çalıştırır ozaman 1.2 ile 4.8 calıstırıyosa ya 4.8 1.2 de biraz ses yapıyoda ondan düşüreyim dedim ısınma sorunu yokta gsesi artıyo biraz
Dostum birşey sormak istiyorum 4.8 ghzı 1.16 volt ile bile stabil çalıştırmıştım ben fakat yorumlarda çoğu yerde 1.25 stabil yazıyor ben 2gün denedim 1.16volt ile stabil çalıştı neden farkı böyle o yüzden şuan düz 1.2 volt ile 4.8ghz kullanıyorum

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı