Sadece CS:GO için 5000₺ PC toplama

Merhaba, bir PC toplayacağız, şu an aldığımız parçalar.

-Gigabyte B450M S2H anakart.
- G.Skill G.Skill Ripjaws V siyah 16 GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 soğutuculu CL16 RAM.
-Ryzen 3600 işlemci.

Kalan bütçe 2300-2500₺ arası bu fiyata kalan parçaları önerebilir misiniz? 2.el de alabiliriz Ankara içi. Ekran kartı olarak 1050 Ti düşünüyoruz.

İkinci elden RX 580 alınabilir.

CS:GO odaklı topladığım için işlemciyi iyi almak istiyorum. Ekran kartını ondan düşük tutmuştum ama sizce iade mi etmeliyim?

Geriye kalan para ile ikinci el RX 580 alınabilir.

3200₺'ye aldım 3'ünü sıfır olarak ama internetten biraz önce aldım daha iyi tavsiyeniz varsa iptal edebilirim.

İptal edebilirseniz edin i5-10400F çok daha iyi olur.
@Umut 77 şu an 10400F ile Ryzen 3600 testlerine baktığımda 3600 CS:GO'da daha çok FPS alıyor.

R5 3600 1900TL'yi haketmiyor. i5 10400F genel anlamda daha iyi ve 1500TL.

@hasimcanylmz Aynen ya kalsın uğraşamayacağım az bir performans farkı varmış zaten. Ekran kartı tamamdır RX 580 alacağım da bu PSU 550w yeterli olur mu? Birde kasa seçerken nelere dikkat etmek lazım boyu falan yeterli olur mu Anakart sığar mı hepsine?

Bir de kasa seçerken nelere dikkat etmek lazım boyu falan yeterli olur mu anakart sığar mı hepsine?

PSU kaliteli almaya özen gösterin. Burada çok konusu vardır kalitesiz PSU'dan kaynaklı donmalar yaşayan veya bilgisayarı aniden kitlenen çok gördüm. Kasa olarak hava sirkülasyonu iyi bir kasa almanız faydalı olur. Anakartınız mATX kasaların çoğunluğu destekliyor ama yine de desteklediğine bakarak alabilirsiniz.

R5 3600 fiyatı nedense uçuşa geçmiş şekilde, artık ilk kez "ucuz" olduğu için İntel sistem toplamanız gerekiyor ve sadece CS:GO oynayacaksınız. Bu demek oluyor ki oyun performansı, tek çekirdek hızında daha iyi işlemci lazım bu yüzden İ5 10400F'li sistem toplamak daha ekonomiktir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı