Sadece İngilizce ile yurt dışında iş bulunur mu?

773125

Centipat
Daha fazla  
12. sınıf öğrencisiyim. Sadece İngilizce ile yurt dışında iş bulunabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
12. sınıf öğrencisiyim. Sadece İngilizce ile yurt dışında iş bulunabilir mi?
Bulunur. Neden bulunmasın? Fakat İngilizce'nin yanına da bir şeyler eklemeye çalış. Dilden ziyade yetenek/bilgi gibi. Grafikerlik mesela. Ama sadece İngilizce'den kastın tek yeteneğin İngilizce ise biraz zor. Öğretmenlik, asistanlık gibi işler olabilir. Üniversite için bir hedefin var mı?

Bulunur. Neden bulunmasın? Fakat İngilizce'nin yanına da bir şeyler eklemeye çalış. Dilden ziyade yetenek/bilgi gibi. Grafikerlik mesela. Ama sadece İngilizce'den kastın tek yeteneğin İngilizce ise biraz zor. Öğretmenlik, asistanlık gibi işler olabilir. Üniversite için bir hedefin var mı?

Üniversite için kararsızım. Yurt dışında iş bulmamı kolaylaştıracak bölümler nelerdir? Biraz araştırdığımda mühendislik bölümlerinin yurt dışında iş imkanı olduğunu gördüm; fakat mühendislik çok zor geliyor. Mühendislik dışı iş imkanı olan bölümler nelerdir?

Üniversite için kararsızım. Yurt dışında iş bulmamı kolaylaştıracak bölümler nelerdir? Biraz araştırdığımda mühendislik bölümlerinin yurt dışında iş imkanı olduğunu gördüm; fakat mühendislik çok zor geliyor. Mühendislik dışı iş imkanı olan bölümler nelerdir?
Şimdi ben ve diğer yurtdışına çıkmış arkadaşlarımın okudukları bölümleri ve orada ne yaptıklarını yazayım sana birazdan sen ona göre düşün olur mu?

Şimdi, senin yaşlarında Emir (12.Sınıf) diye bir öğrencim vardı. 2 ay olacak Almanya'da bir üniversitede Elektrik - Elektronik Müh. okuyor. Ömer (Hukuk Mezunu) adında çok sevdiğim bir abim Avrupa'da özel bir kreşte öğretmen. Mehmet (İngiliz Dili ve Edebiyatı Mezunu) yine çok sevdiğim bir arkadaşım Avrupa'da bir okulda öğretmen asistanı. Mehmet'in arkadaşı Selin aynı bölüm ve aynı işi yapıyorlar. Namık (Psikoloji Mezunu) Mehmet ve Selin'in çalıştığı yerde Psikolog.

Ben de İngilizce bir bölüm okuyorum. Şuan Türkiye'de İngilizce Öğretmeniyim; yazları da Avrupa'da bir özel üniversitenin Erasmus departmanında staj yapıyorum daha mezun olmadığım için taşınamadım.

Başka sorun varsa sorabilirsin.

Şunu da ekleyeyim çok kıytırık bir bölüm okunmadığı sürece yeterli dil bilgisine sahipsen Avrupa kapıları bir şekilde açılıyor. Yeter ki sen iste.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı