Sadece insanın gelişmesi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar, 8 milyon 700 canlı türü tespit edilmiş, bu sayı fazla da olabilir ama bu kadar canlı türü olan dünyada neden İnsanlar gelişmiş? Beynimiz, muhteşem vücudumuz.
Düşünsenize arkamızda kuyruk olduğunu veya 4 bacaklı, dikenli veya herkesin yüzünün aynı gibi olması...

Aklıma takılan bir diğer soru ise hayvanlar sanki insanlar için var olmuş veya yaratılmış örneğin atın kırsal alanda, devenin ise çölde insanın binebilmesi için veya köpeklerin koruma içgüdüleri, eşeklerin yük taşıması, koyunların yününden yapılanlar, bal yapan arılar vb.

Garip bir konu açtım biliyorum ama ofiste canım sıkılıyor, aklıma garip sorular geliyor.

Son düzenleme:
Çünkü piramitin tepesinde 2 tür olamaz. Biz gibi zeki yaşam formu olsaydı (zaten varmış) besin zincirinin tepesini paylaşamazlardı. Biri diğerini yok etmek zorunda. Bundan daha kolay basit soru yok. Biz hem etobur hem de otobur olduğumuz ve yiyecek ayırt etmediğimiz için başarılı olduk.

Bu soruya net cevap veren bir film bile var. Maymunlar Cehennemi serisini izleyin.

Maymunlar Gezegeni, serinin ilk çekilen filmi ama son bölümü.
  1. Maymunlar Cehennemi: Başlangıç
  2. Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti
  3. Maymunlar Cehennemi: Savaş
  4. Maymunlar Gezegeni

Son düzenleme:
Düşünsenize arkamızda kuyruk olduğunu veya 4 bacaklı, dikenli veya herkesin yüzünün aynı gibi olması...
Milyonlarca yıl önce doğal şartlar nedeniyle evrimimizi sıraladığın şekilde geçirseydik, bugün şunu yazıyor olabilirdin "Kuyruğumuzun olmadığını iki bacakla dolaştığımızı düşünebiliyor musunuz?"

Bu konu ise insanların doğaya bencilce bakması yüzünden hakim olan bir görüş. Hiç bir hayvan bizim için yaratılmadı biz onları sömürüyoruz olarak bakıyorum ben.
Yine farklı bir perspektiften örnek verirsek,
Maymunlarla akraba olan değil de farklı bir türden soydan gelerek şuan bu yazıları yazabilecek kadar zeka geliştirmiş bir tür olsaydık ve atalarımız sayılan homo erectus gibi türler hala günümüzde yaşasaydı, çok büyük ihtimalle, eğitilip kas gücü köle olarak kullanılan bir tür olurdu.
Bizde o zaman "Tuhaf değil mi homo erectuslar bizim için yaratılmış her işimizi yaptırabiliyoruz." diyebilirdik.

kusursuz vücudumuz (yorumlara ''kusursuz mu?'' yazmayın, hayvanlara göre.)

Vücudumuz hayvanlara göre nasıl kusursuz oluyor açıklamanı bekliyorum. Bütün teknoloji, sağlık hizmetleri dünyadan silinse kaç kişinin hayatta kalabileceğini düşünüyorsun? Seni vahşi doğada diğer canlılara üstün yapan bir fiziksel özelliğin var mı?

İnsan beyni diğer canlıların beyinlerine göre daha fazla gelişmiştir. Ama, zeka=gelişmişlik değildir, ve hatta evrimin gelişmişliği amaçladığı da yoktur. Bir hayvan hızı ile hayatta kalıyor, diğer bir hayvan zekasını kullanıyorsa bu ikisinin de hayatta kalmada başarılı olduğunu gösterir.

Mutualist yaşayan bir sürü canlı var. Bir başka türü evcilleştiren var mı bilmiyorum, onu açıklamak da başkasına düşüyor.

Ata binebilmen, eşeklerin yük taşıması, onların senin için yaratıldığını göstermiyor.

Yoo, her canli ortama adapte olacak sekilde evrimlesmis durumda.
Bazi maymun turlerinin kisa donem hafizasi bizden iyi.
Gocmen kuslar nereye yuva yaptiklarini uzun zaman sonra hatirliyorlar.
Karga ve yunuslar kompleks problem cozme yetenegine sahipler.
Hepsi gelisiyor ve hayatlarini devam ettirebiliyorlar.
Zeka her zaman odullendirilen bir dey degil, ornegin kopek baliklari balinalar kadar zeki degiller ama balinalarin nesli daha cok tukenme tehlikesi altinda. Zeki olmak genlerini bir sonraki nesle aktarmayi garanti altina almiyor. Insanlar icin de bu boyle.

Her canli hayatta kalmasina yardimci olacak ozelliklere sahip oldugu icin hayatta, zeka her zaman bu ozelliklerden biri olmayabilir. Ornegin timsahlar yasam boyu binlerce defa dis degistiriyor. Yetiskin insan 4 - 5 tane disini kaybetse yerine yenisi gelmiyor.

Benim evdeki kedim sicak firina 1 metre kala hissediyor firini ve yaklasmiyor. Ben bazen yemek yaparken yanlislikla dokunuyorum be elim yaniyor, cunku hissedemiyorum onun kadar sicakligi. Yilanlar dillerini disari cikarip sicakligi cok daha uzaktan hissediyor.

Her canlı yaşadığı ortama göre gelişmiştir.

En basitinden bir kutup ayisinda neden o derece kürk var? Yaşadığı ortamdaki soğuktan yeterince korunsun diye.

Etçil bitkiler topraktan yeterince azot alamaz. Bu sebeple azot ihtiyacını et yiyerek karşılar.

Eğerki evrim varsa bizden daha evrimleşmiş insanlarda muhakkah vardır. Ve onların kontrolu altında yaşıyoruz. Sürekli ortada gelişmiş medeniyet dedikoduları geçince birileri olayı çarpıtıp reptilian yalanını atıyor. Konuya olan inancımızı yitirmemiz için. Misalen altın suyunun zihne olan faydasını bügünkü insanlar bilmiyor, altının değerini biliyorlar fakat ne için değerli olduğunu bilmiyorlar.
Doğada yüzbinlerce hayvan çeşidi var. İnsanoğlu kendi gelişimine fayda sağlıyacak olan hayvanları ayırıp evcilleştirmiştir. Bkz; At,Eşek,İnek,Koyun,Kuzu,Tavuk,Bıldırcın,Hindi,Deve, bu sıra böyle devam ediyor işte.
Ve bu hayvanlar arasında kediler fareleri yok etmek için insanlar tarafından evcilleştirilmiştir. Fareler ise yerine göre zararlı akrep'leri ve canlıları yemekle yükümlüdür. Hindistada fareler bu amaçla kutsaldır.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…