Sadece isimle dava açılabilir mi?

Arkadaş bu nasıl bir savunma adam istediği şekilde kayıt olur kime ne? Altta yazdığın tehditi konuya katmıyorum. X gidip bir siteye kayıt olsa şifresi falan basit olsa, y de gidip onun hesabını çalsa y nin avukatı "hakim bey çok basit şifre koymuş daha zor şifre koysaymış " diye mi savunacak. Senin biri hesabını çalsa daha zor şifre koysaymışsın dese mantıklı mı adaletli mi

notepad.exe yi açıp dilekçe yazmayı herkes yapabilir ne olacak bundan.

O kişi de güvenliğini sağlamak için uğraşıpta koysaymış. Herkes kendi hesabının güvenliğinden sorumludur. Ben boşuna mı hesaplarımda 2FA açıyorum? Ben boşuna mı authenticator kullanıyorum?
Çocuğun aternos hesabının güvenliği bu resimdeki gibiymiş demek ki.

Resim internetten alıntıdır ve linki: https://typelish.com/c/RlMBEAb

Senin mantıkla bakarsak hırsız giren evin sahibi de suçlu.ev sahibi kapıya zincir vuracaktı o da olmadı elektrikli sistem taktıracaktı. korumamış ki evini .

Onları açmadığınızı varsayın biri hesabınızı çaldı suçlu siz misiniz

Çoğu site hesabınızın güvenliğinden siz sorumlusunuz der.
Sizin dediğinizin mantığıyla gidelim. Marketler gibi yerler de de eşyalarınızı orda burda bırakmayın güvenliğinden siz sorumlusunuz der. Bu durumda bir yerde unutulan eşyayı çalan kişi suçsuz oluyor da çaldıran mı suçlu oluyor? Market eşyalarınızın korunmasından ben sorumlu değilim diyor bundan bana suç bulamazsınız diyor sadece.

Bakın ben yapanı suçlu değildir demiyorum. Üç tarafın suç vardır. Bot saldırısını yapan kişi, Aternos firması ve sunucusu çökertilen çocuk. Burada ağırlıklı olarak Aternos'ta. Hesap güvenliğini sağlayamadığı için. Sunucusu çökertilen çocuk ise tehdit suçu yaratıyor bot saldırısını yapan kişiye.
Eğer birisi benim tüm güvenlik önlemlerini aldığım halde hesabımı çalsa ben iki tarafa dava açardım. Hem siteye hem de hesabımı çalan kişiyi dava ederdim. Tüm güvenlikten kastım nedir. Kendi şahsi yüksek güvenlik önlemini aldığım mail hesabımı kullanmak, hesap oluştururken zor bir şifre kullanmak, 2FA kullanmak ve Authenticator kullanmak. Eğer bunları hesabımı çalan kişi atlatabiliyorsa suç burada benim değildir. Ben gerekenleri yapmış bulunurum. Burada suç sitenin olur. Umarım anlatabilmişimdir.

Nasrettin hoca'nın fıkrasındaki gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…