Sadece laptopta internet gidip geliyor

Makaleler
1
Yer
The Hearth of Turkey, Eskişehir
Arkadaşlar telefonumda hiçbir sorun yok ama laptopta bazen internet gidip geliyor. Wi-Fi ayarına bakıyorum kullanılabilir diyor bazen tamamen gidiyor kendim tekrar bağlıyorum. Telefonumda YouTube açıp sayfayı yenileyince laptopa internet geliyor orasını anlamadım. Wi-Fi driverini güncelledim ama hala devam ediyor. Acaba internet normalde de kopuyor fakat laptop telefona göre daha mı yavaş bağlanıyor?

5GHz opsiyonum yok maalesef.

O zaman sinyal güçlendirici veya kablo deneybilirsiniz. İmkan varsa Ethernet alın, bağlantı daha stabil olur, muhtemelen ping de azalır.

Şunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor, aradaki mesafe nedir? İki cihazda modemin çok yakınındayken sürekli kopma olmaması lazım. Genelde ya etrafta çok fazla aynı frekansı kullanan cihaz varsa kopma çok olur ya da mesafeden dolayı bağlantı zayıfsa diğer cihazlar yüzünden kopmalar olur.

O zaman sinyal güçlendirici veya kablo deneybilirsiniz. İmkan varsa Ethernet alın, bağlantı daha stabil olur, muhtemelen ping de azalır.

Şunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor, aradaki mesafe nedir? İki cihazda modemin çok yakınındayken sürekli kopma olmaması lazım. Genelde ya etrafta çok fazla aynı frekansı kullanan cihaz varsa kopma çok olur ya da mesafeden dolayı bağlantı zayıfsa diğer cihazlar yüzünden kopmalar olur.
1 metreden biraz fazla aradaki mesafe.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı