Sadece oyun için RAM seçimi nasıl olmalı?

SpaydiÇakması

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, iyi akşamlar.

Bilgisayar topluyorum ve sıra RAM'lere geldi.

DDR5 bir sistem topluyorum ve sadece oyun için topluyorum. Bu bilgisayarı başka bir şey için değil %101 oyun.
Günümüzde kaç GB RAM kullanmalıyım? Ben 64 GB alacaktım ama forumdaki bilgin arkadaşlara sormadan almayayım dedim.

Sizce 64 GB abartı mı? 32 GB'ye düşürmeli miyim?

Bir de eğer bildiğiniz, kaliteli, bilinen bir markadan DDR5, 6400MHz RGB bir RAM varsa yorumlara ekleyebilir misiniz? Teşekkürler :)

DDR5 bir sistem topluyorum ve sadece oyun için topluyorum. Bu bilgisayarı başka bir şey için değil %101 oyun.
Günümüzde kaç GB RAM kullanmalıyım? Ben 64 GB alacaktım ama forumdaki bilgin arkadaşlara sormadan almayayım dedim.

Bir de eğer bildiğiniz, kaliteli, bilinen bir markadan DDR5, 6400MHz RGB bir RAM varsa yorumlara ekleyebilir misiniz? Teşekkürler :)

Şu anlık 32 GB yeterli olur ileride birkaç yıl sonra ekleme yaparsınız hocam DDR5 zaten piyasaya ufak bir göz attığımda en uygun bunu buldum hem de indirimde bir bakın derim

Bence paranız varsa 64 GB alın ileride fiyatı artar bir şey olur belli olmaz.

Şuan 16 gb ram bile yeterli.32 gb ram 1-2 sene sonra ihtiyaç olabilir.

Render vs yapmıyorsanız 64 çok çok fazla ya. 32 bile uzunca bir süre ihtiyaç fazlası olacak. DDR5 Ramlerin pahalı olduğunu da düşünürsek 32 fazlasıyla yeterli bence.
Değerli fikrin için teşekkür ederim dostum, dediğim gibi sadece oyun render vs yok asla anlamam etmem zaten :D

Şu anda 15-16 GB bandına dayanan oyunlar var, 32 yeterli olur 4-5 sene daha.
Cevap için teşekkür ederim brom

Bende DDR5 sistem topladım 64 tercih ettim, gerekli mi? Hayır. Sadece 64 olsun dedim.
Seçimden sonra kur 24-25 olacak. Kâr cebe yakışır :)
Sisteminizi paylaşırsanız güzel RAM tavsiyesi verebilirim.

Aldığım RAM;

Haklısınız hocam, o yandan bakılacak olursa 64 alınabilir.

Sistem:

kasa - ASUS ROG Strix Helios Tempered Glass RGB USB 3.1 Mid Tower Kasa - Gaming.Gen.TR

işlemci - AMD Ryzen 9 7900X 4.7GHz (Turbo 5.6GHz) 12 Core 24 Threads 64MB Cache AM5 İşlemci | Teknobiyotik

ekran kartı - ASUS Strix 4070 Ti Ekran Kartı Uygun Fiyatı ile Tebilon'da

anakart - Asus Rog Strix X670E-E Gaming WiFi Soket AM5 6400MHz(OC) DDR5 DP HDMI Aura RGB ATX Anakart - Gaming.Gen.TR

ram -

ssd - Samsung 990 PRO 2TB 7450/6900 MB/s NVMe M.2 SSD (MZ-V9P2T0BW) | Teknobiyotik

sıvı soğutucu - ASUS ROG RYUJIN II 360 V2 ARGB 360mm ARGB Islemci Sivi Sogutucu | ITOPYA

psu (güç kaynağı) - ASUS ROG THOR 850W 80+ Platinum Full Modüler OLED Ekranlı PSU

Parçalara vs. takılmayın, hepsi üst düzey olduğu için ramleride kaliteli ve yıllarca bu işin içinde olan GSkill tercih edicem gibi duruyor fakat Anakartım maximum 6400MHz destekliyor fakat Gskill Trident Z5 Neo RGB serisinde maximum 6000MHz var canımı sıkıyor :(

Şu anlık 32 GB yeterli olur ileride birkaç yıl sonra ekleme yaparsınız hocam DDR5 zaten piyasaya ufak bir göz attığımda en uygun bunu buldum hem de indirimde bir bakın derim
Cevabınız için teşekkür edeirm hocam

Bence paranız varsa 64 GB alın ileride fiyatı artar bir şey olur belli olmaz.
Cevap için teşekkür ederim hocam

Şuan 16 gb ram bile yeterli.32 gb ram 1-2 sene sonra ihtiyaç olabilir.
Sağ olun hocam bence de 64 gb abartı oldu biraz 32 iyidir

Dostum sisteme harcayacağın tutar benimkiyle aşağı yukarı aynı 80k civarı fakat asus takıntına anlam veremedim bu bütçeyle birbirine uyumlu canavar parçalar alınabilir. Hele ki bu bütçedeki sisteme bu kasa ve ekran kartı kesinlikle havaya saçılan paradan başka bir şey değil.

Bana göre bu ürünler tercih edilmeli;

Amazonda 8.000 şuan.

Son düzenleme:
Dostum sisteme harcayacağın tutar benimkiyle aşağı yukarı aynı 80k civarı fakat asus takıntına anlam veremedim bu bütçeyle birbirine uyumlu canavar parçalar alınabilir. Hele ki bu bütçedeki sisteme bu kasa ve ekran kartı kesinlikle havaya saçılan paradan başka bir şey değil.

Bana göre bu ürünler tercih edilmeli;

Amazonda 8.000 şuan.

hocam ekosistem yapıyorum çoğu 4-5 parçayı ROG ailesinden aldım bile :( RAM için G-Skill mi önerirsiniz yoksa Corsair mi bu iki markadan birisini alıcam ama karar veremiyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı