Sadece Oyun Oynayan Birisi için SSD Yeterli mi?

baybezelye

Megapat
Daha fazla  
SSD ve M.2 SSD'ler arasında belirli bir fark olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak aralarında fiyat farkı da bulunmakta. Geçenlerde izlediğim bir video aklımı karıştırdı. Sadece oyunlarda yapılan testlerde SSD ve M.2 SSD'ler arasında sadece 1 - 2 saniye yükleme farkları bulunuyor, bazı oyunlarda yükleme süreleri eşit. Sorum başlıkta da olduğu üzere, sadece oyun oynayan birisi için SSD yeterli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterli, o durumda da SSD'nin boyutu işin içine giriyor. Siz ağırlıklı olarak GTA 5, R6 gibi yüksek GB'lı oyunlar oynadığınız zaman bir süre sonra içerisindeki boyut artacağı için yavaşlayacaktır.

SATA SSD yeterli olacaktır, render işleriyle uğraşmadığınız sürece M.2 SSD çok gerekli değil. Boyut olarak da 480-500 GB olmasını öneririm. Eğer çok yüksek boyutlu oyunları depolayacaksanız 860 QVO kullanabilirsiniz. Adata'yı şu an için önermiyorum, kronik sorunu var. Gerçi kronik sorun bildiğim kadarıyla sadece SU650 kullananlarda var. Ben 860 EVO 500 GB modelini kullanıyorum.

Son düzenleme:
Bir 500 GB HDD ne kadar ki? 50 liraya bulursun.

50 TL mi? Dandik bir 500 GB HDD değilse en az 150 TL. Taş çatlasın 120 TL. Ayrıca o kadar ucuz bir 500 GB HDD'de muhtemelen bozuk sektör vardır ve 5400 RPM'dir. O HDD'nin okuma yavaş hızları da yavaş olacağı için oyunlarda kasma sorunları da yaratabilir.

Ayrıca günümüzde oyun oynayanlar için, ve özellikle yüksek boyutlu oyunları oynayanlar için, 500 GB yetersiz. Günümüz şartlarında günlük kullanıcı için 500 GB sınır bir değer.

50 TL mi? Dandik bir 500 GB HDD değilse en az 150 TL. Taş çatlasın 120 TL. Ayrıca o kadar ucuz bir 500 GB HDD'de muhtemelen bozuk sektör vardır ve 5400 RPM'dir. O HDD'nin okuma yavaş hızları da yavaş olacağı için oyunlarda kasma sorunları da yaratabilir.
Biz amcamın bilgisayarına aldık çatır çatır çalışıyor "abi 50 liram var öğrenciyim" dersin verirler nereden anladın dandik olduğunu? Ben 500 GB Laptop hard diskini 30 lira aldım oda çatır çatır çalışıyor.

Biz amcamın bilgisayarına aldık çatır çatır çalışıyor "Ağabey 50 liram var öğrenciyim" dersin verirler nereden anladın dandik olduğunu? Ben 500 GB Laptop hard diskini 30 lira aldım oda çatır çatır çalışıyor.

Nereden aldınız? Muhtemelen bir "bilgisayarcı"dan aldınız. Bozuk sektör taraması yaptınız mı? Okuma yazma değerlerine baktınız mı?

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekürler. Elimde şu anda zaten 860 Evo 250 GB var. Ben SSD önerisi için değil, ileride belki M.2 alırım diye merak ettiğimden sormuştum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı