Sadece oyunlarda mavi ekran hatası

KarakartaI

Centipat
Merhaba, bilgisayar boşta iken mavi ekran hatası almıyorum. Ancak oyundayken birden bire mavi ekran hatası veriyor. Bu sabah format attım, yine mavi ekran hatası verdi. Format atmadan önce de mavi ekran hatası alıyordum. İşletim sistemim Windows 7 Professional'dı, yine Windows 7 Professional kurdum. Minidump klasör içeriğinin ekran görüntülerini aşağıya bırakıyorum. Neden olduğunu söyler ve çözümüne de yol gösterirseniz gerçekten çok sevinirim. Çok teşekkürler.

Sistem:
İşlemci: AMD Phenom II X4 960T 3.0GHz.
Ekran kartı: AMD Radeon R7 240 series.
RAM: Kingston 4 GB 1333MHz.
Harddisk: Samsung 500 GB.
PSU: Redblack 300 Watt.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    37,2 KB · Görüntüleme: 81
  • 2.png
    2.png
    34,3 KB · Görüntüleme: 80
  • 3.png
    3.png
    41,3 KB · Görüntüleme: 69
  • 4.png
    4.png
    40,6 KB · Görüntüleme: 65
  • 5.png
    5.png
    38,1 KB · Görüntüleme: 92
  • 6.png
    6.png
    40,2 KB · Görüntüleme: 69
Teşekkürler. Güncellemeleri yapacağım. Bir de bu Windows 7'yi Windows 8 veya 8.1'e çevirsem böyle mavi ekran hatalarıyla vs. karşılaşma ihtimalim azalır mı? Olmazsa Windows 8.1 geçeyim?
Bir ihtimal format sırasında bazen güncellemeleri doğru yükleyemeyebiliyor. Bu da mavi ekran hatasına sebep olabilir.

Sisteminiz artık Windows desteği yok yani Update ile güncelleştirme yapamazsınız. O sistemle bence Windows 8.1 kullan ama alışması uzun sürer çünkü çok değişik. Bu arada lütfen Windows 8'e geçiş yapmayın yapacaksanız 8.1 sürümüne geçiş yapın.

Teşekkürler. 8.1'e geçeceğim. Bundan dolayı kaynaklanıyor olma ihtimali var diye düşünüyorum. Çünkü daha yeni yeni böyle hatalar karşıma çıkmaya başladı.

Dostum minidump dosyasında orada arıza göstermiş olabilir (evet, okumasını bilmem). Belki hala daha USB ile alakalı arıza vardır. Oyunlarda karşısına çıkan mavi ekranın sadece USB ile alakalı olması mantıksız, tek problem burada. Yine denesin bakalım.

Sorun USB ile ilgili demedim fakat sorun o USB'ye bağlı olan bir cihazdan kaynaklı. Bu yüzden Gaming ürünü kullanıp kullanmadığını sordum çünkü Windows 7 üzerinde Driver kurmadan Gaming ürünü kullanmak bazı kişilerde Mavi Ekrana sebep olabiliyor. Yine de yanlış biliyorsam yarın Murat abimiz soruna el atar. 😉

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı