Sadece RAM OC yapmak için Z370 anakart alınır mı?

darksider

Hectopat
Konudan anlaşılacağı gibi 8. nesil bir sistem kurmak istiyorum. İkinci el Kingston HyperX Savage 2×8 3000 MHz DDR4 RAM'i internetten çok uygun fiyata satın aldım. i5 8400 3.0 GHz altında olduğu için, 8500 ve 8600 serilerinin çıkmasını bekliyorum. Sizce Z370 çipsetli anakartta RAM'leri 3000 MHz çalıştırmanın bana oyunlarda katkısı olur mu? İşlemciyi K serisi almayacağım için ve acelem olmadığı için yeni çıkacak H370 veya B360 çipsetli anakartlar bana yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM frekansının Intel tarafında oyuna katkısı az olsa da var. Belirttiğiniz anakartlar da yeterli olur fakat geleceği düşünerek Z370 bir anakart almanız daha iyi olur.
İleride 8700K yükseltmesi ya da yeni gelecek mimari aynı soketle gelirse, yükseltmek istediğinizde elinizde overclock imkanı olan bir anakart olmuş olur.
Aralarında çok fazla fiyat farkı olacağını da düşünmüyorum.
Örneğin MSI Z370-A PRO alınabilir.

RAM frekansının Intel tarafında oyuna katkısı az olsa da var. Belirttiğiniz anakartlar da yeterli olur fakat geleceği düşünerek Z370 bir anakart almanız daha iyi olur.
İleride 8700K yükseltmesi ya da yeni gelecek mimari aynı soketle gelirse, yükseltmek istediğinizde elinizde overclock imkanı olan bir anakart olmuş olur.
Aralarında çok fazla fiyat farkı olacağını da düşünmüyorum.
Örneğin MSI Z370-A PRO alınabilir.
Bundan sonraki yeni gelecek mimari bu anakartları destekleyecekmi acaba. 2 yıl önce h81 çipsetli gigabayte marka en ucuz model anakartımı upgrade amacıyla msi h97 m pro modeliyle değiştirmiştim fakat gigabayte da maksimum 67 68 dereceyi gören i5 4570 işlemcim msi anakartta 72 73 dereceler çıkıyordu. Anakart hariç bütün bileşenler aynı hatta macun markası bile aynı. Bunun sebebi msi anakartımın daha sıcak çalışması olabilirmi . Sırf bu yüzden yeni anakartımı gigabayte marka seçmeyi düşünüyorum

SM-G930F cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

H310 çıkarsa, 2 ram slotlu olacağı için h310 almam. İşlemcime overclock yapmayı hiçbir zaman düşünmüyorum çünkü benim için önemli olan sistemimin sessiz olması, az enerji tüketmesi, uzun ömürlü olması. Daha önce sırasıyla i5 2400, i7 3770 ve i5 4570 işlemcili bilgisayarlar kullandım hiçbirinde OC ihtiyacı hissetmedim. Konuyu açma sebebim hazır 3000mhz ram almışken z370 alıp sadece ramleri OC yapmamın bana faydası olurmu. Z370 anakart tamam 600 liraya bulabiliyoruz ama hiçbiri bence görünümüyle ses kartıyla, ethernet kartıyla oyuncu serisi anakartlar değil. Oyuncu z370 anakartlar 800 850 liradan başlıyo. Onun yerine bekleyip 500 liraya daha dolu b360 anakart satın alabilirim belki

SM-G930F cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

İzlediğim RAM karşılaştırma videolarının hiçbirinde FPS farkı görmedim. Oyuna pek fazla etkisi olduğunu düşünmüyorum. Sadece oyun daha hızlı açılıyordur belki. Sende video sitelerinden incelemelere bakabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı