Sadece sitelere girerek virüs bulaşır mı?

Ya çok rahatsız ettiysem kusura bakmayın ama biraz fazla mukemmeliyetciyim az önce bir siteye tıkladım yanlislikla site daha açılmadan yuklenirken geri tuşuna basıp çıktım hemen. Bu durumda bir sorun olmaz değil mi?

Rahatsız etmediniz hocam bir sorun olmaz.

Şüphelendiğiniz linkleri VirusTotal ile taratabilirsiniz hocam.
Aslında benim linklerle isim yok da bu Chrome siteleri çok abartılıyor gibi geliyor her sitede ayrı bir dert.

YouTuber'ların hesapları çalınıyor çünkü reklamımızı yap para ödeyelim mantığıyla gelen maillere kanıyorlar.
Onu biliyorum sagolun ama takıldığım kısım farklıydı aslinda

YouTuber'ların hesapları çalınıyor çünkü reklamımızı yap para ödeyelim mantığıyla gelen maillere kanıyorlar.
Onu biliyorum sagolun ama takıldığım kısım farklıydı aslinda

Aslında benim linklerle isim yok da bu Chrome siteleri çok abartılıyor gibi geliyor her sitede ayrı bir dert.

Onu biliyorum sağ olun ama takıldığım kısım farklıydı aslinda.

Çok takmayın hocam siz sadece şüphelendiğiniz linkleri VirusTotal ile taratın geçin.

Bende geçen PTT dolandırıcılığına anlık dalgınlıkla tıklamıştım lakin bu sen kargo parası ödemek için bilgileri gir ve bilgiler bizim elimize geçsin mantığında bir siteydi. Yani konuda bahsedilen çerezlik bir durum olduğunu sanmıyorum. Ben yine de çerezleri sıfırlayıp Google' kayıtlı 11 şifreyi değiştim.
Bu PTT dolandırıcılığı siteleri en çok denk gelebileceğiniz sistem o yüzden buraya yazayım dedim.

Arkadaşlar Chrome'da sadece bir siteye girerek virüs bulaşma ihtimali var mıdır? Ben genelde film izleme sitelerine giriyorum bu sitelerde reklam link gibi şeyler olmuyor sadece filmi oynatmak için tıklıyorum o kadar. Film siteleri dışında bazen yanlislikla elim deyiyor bilmediğim sitelere giriyorum hiçbir şey yapmadan hemen geri çıkıyorum. Bu durumda bir sıkıntı ile karşılaşır miyim? Bu durumlara karşı özel bir koruma sağlayan bir şey var mı? Gmail'den gelişmiş güvenli taramayi, iki faktörlü doğrulamayi, kurtarma telefonunu ve epostasini açtım. Dediğim gibi bir sorun ile karsilasmam değil mi?

İnternet güvenliğini sağlayan antivirüsler var, Kaspersky gibi. Bunları kullanmalısın, çünkü virüsler kolayca bulaşabiliyor. Bir linke tıkladığında site açılıyor ama sen görmesen bile bilgisayarına o virüs iniyor. Otomatik bir komut ayarlıyor ve sen farkında olmadan bu komutu çalıştırdığında virüs aktif hale geliyor. Bazı virüsler ise doğrudan, herhangi bir komut istemeden çalışabiliyor. Telefonuna tanımadığın birinden gelen bir linke tıkladığında nasıl virüs bulaşıyorsa, aynı durum bilgisayar için de geçerlidir. Bu işlerden anlayan biri böyle bir şeyi bir saat içinde yapabilir. Bu yüzden her linke tıklamayın. Yıl 2025.

Arkadaşlar Chrome'da sadece bir siteye girerek virüs bulaşma ihtimali var mıdır? Ben genelde film izleme sitelerine giriyorum bu sitelerde reklam link gibi şeyler olmuyor sadece filmi oynatmak için tıklıyorum o kadar. Film siteleri dışında bazen yanlislikla elim deyiyor bilmediğim sitelere giriyorum hiçbir şey yapmadan hemen geri çıkıyorum. Bu durumda bir sıkıntı ile karşılaşır miyim? Bu durumlara karşı özel bir koruma sağlayan bir şey var mı? Gmail'den gelişmiş güvenli taramayi, iki faktörlü doğrulamayi, kurtarma telefonunu ve epostasini açtım. Dediğim gibi bir sorun ile karsilasmam değil mi?
Ekrana gelen şüpheli bağlantilara tıklama ve geç dikkat gerekiyor!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı