Sadece siteye girip çıkmak virüs kaptırır mı?

FEDUX

Kilopat
Makaleler
2
Bugün araştırma ödevimi hazırlarken "Otobiyografi ve biyografini farkları" başlıklı siteye tıkladım fakat açılan site çince bişeyler, hiç bir şeye dokunmadan çıktım. Virüs kapmış olma ihtimalim nedir?

Sitenin linkini koyacağım fakat Deep Freeze gibi programı olmayan arkadaşlarım tıklamasın!

Peki virüsü kapmış olma ihtimalim?

Yok. Çok takıntılıysanız JavaScript, Java ve Flash´ı kapatarak girebilirsiniz emin olmadığınız sitelere. Hepsini kapatıp açmakla uğraşmak istemiyorsanız NoScript eklentisi var ya da GNU/Linux dağıtımlarından birisine de geçebilirsiniz.

Javascript açığı bulunmadıkça kolay kolay virüs kapmazsınız. Linkteki web sitesinde sadece siteden çıkış engellenmeye çalışılmış. Format atmalık bir durumunuz yok.
Peki virüsü kapmış olma ihtimalim?
Bir sorun yok anladığım kadarıyla.

Windows Defender ile taratırsam sıkıntı olmaz değil mi?
Windows Defender her ne kadar kendini geliştirmiş olsa bile yeterli bir yazılım değildir. Kaspersky daha düzgün antivirüsler kullanmanızı öneririm.
Şimdi benim bilgisayarıma virüs girdi mi girmedi mi?
Siteye girdiğimde Kaspersky herhangi bir uyarı göstermedi. Virüs yok gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı