Sadece T.C. kimlik numarasıyla kredi çekilebilir mi?

YankiB

Yoctopat
Öncelikle forumdaki ilk konum o yüzden yanlış bir şekilde yazımım olursa kusura bakmayın.

Bir sosyal medyada bir belge paylaşma durumundaydım ve üzerinde kimlik numaram gözüküyormuş, tabii bunu fark edene kadar 65k görüntülenme almış tabii fark edince hemen kaldırdım. Sadece kimlik numaram gözüküyordu.

Sonrasında bu forumdaki diğer konular olmak üzere hemen araştırmaya başladım, e-Devlet şifremi daha korumalı bir şifre yaptım ve şirket/ortak işlemlerini kısıtladım ancak sanırım e-Devlet üzerinden yapabileceğimiz tek kısıtlama bu.

Çoğunlukla hiçbir şey yapamaz denilmiş, açıkçası bana da sadece TC Numarası ile bir şey yapılabilineceği mümkün gelmiyor ancak araştırmalarımda sanırım 2016'da 50 milyon kişinin kimlik bilgileri sızdırılmış.

Şimdi diyelim çok kötü niyetli bir kişi kafayı kırdı ve bu TC İle buradaki verilerden beni ve diğer kimlik bilgilerimi buldu, bu adam ne yapabilir?

Şirket açamaz, mobil hat açsa hemen haberim olur ve e-Devlet üzerinden bunu kontrol edebiliyorum, sahte kimlik üretir oda beni bağlamaz.
Aklıma bir tek kredi çekebileceği geliyor bu mümkün müdür?

Veya yapabilecekleri başka bir şey var mı? 1 haftadır çok tedirginim yardımcı olursanız çok sevinirim.

En fazla adınıza hat çıkartırlar bunu da hemen fark edersiniz pek bir şey yapılamaz. Zaten Türk vatandaşlarının verilerini biraz yazılım bilgisiyle bulabilirsiniz. Verilerimize kimse önem vermiyor. Başınıza bir şey gelme durumunda da hukuki yollara başvurabilirsiniz.

Pek çok kez kredi kullanmak zorunda kaldım. Sadece kimlik numarası ile olmaz. Telefondan olacaksa bazı bilgilere de ihtiyaç var. Mobil bankacılık ise zaten şifreye ihtiyaç var. Bankaya giderse zaten şansı yok.

Dijital platformlarda falan işbirlikçisi varsa sizin adınıza abonelik açma ihtimali olabilir.

En fazla ne yapabilir ki, maddi bir şey yapacak olsa kart bilgilerim bile yok.

Pek çok kez kredi kullanmak zorunda kaldım. Sadece kimlik numarası ile olmaz. Telefondan olacaksa bazı bilgilere de ihtiyaç var. Mobil bankacılık ise zaten şifreye ihtiyaç var. Bankaya giderse zaten şansı yok.

Ben daha önce hiç kredi çekmedim, prosedürü bilmediğimden tedirgin oldum.

Sanırım tedirgin olacak bir durum yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı