attack1994
Hectopat
Daha fazla
Bilgisayarım kendi kendine 1 defa ekranı vs kapadı her şey çalışırken no Signal yazdı kabloda bir sıkıntı yok yeniden başlatınca sıkıntısız devam etti. Hemen ardından şöyle bir sorun ile karşılaştığımı fark ettim. Bilgisayarım normalden çok çok daha yavaş kapandı SATA SSD de olsa SSD ile çalışmasına rağmen çok geç kapandı. 2-3 dakika aldı. Normalde 30-40 saniyede kapanıyordu. Bir de üstüne başlat menüsünden bu bilgisayarı kapat komutu vermeme rağmen yaklaşık 1 dakika boyunca kapatmaya yönelik ne bir program kapatma ne bir şey yapmadı sonradan Yandex'i kapattı bir süre daha bekledi. Bu da benim virüs yeme ihtimalimi düşündürttü. Halihazırda Windows 10 virüs korumasını kullanıyorum güncel olarak sürücülerimde güncel. Bitcoin virüsü gibi bir şeyde duymuştum geçenlerde bu sorun, acaba mı diye bir düşündürdü. Ekranda kapanıyor ancak hala bütün fanlar çalışıyor bir süre kapatma işlemi gerçekleşirken. Kullanıyorlar mı acaba diye merak ettim açıkçası. Bu yüzden sürekli kullanım amaçlı olmasa da bu tip sorunlar için kullanmak amaçlı yükleme ile sürekli performans kaybı yaşamamak için sadece tarama amaçlı virüs programı spyware adware vs gibisinden hangisi artık işimi görebilir ise öneri istiyorum.
sistem bilgileri
- Ryzen 5 2600X
Üzerinde COOLER MASTER AIR MA410P 120MM RGB LED İŞLEMCİ SOĞUTUCU takılı.- TUF B450-PLUS GAMING
- Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport AT DDR4 3000MHz CL17 1.35V PC RAM.
- Asus Rogstrix RTX 2060 ekran kartı.
- WD Blue 3,5" 1TB 64MB SATA III 6GB/s 7200 RPM depolama için.
- ASTRO 650W 80PLUS POWER 4x120mm RGB FANLI USB3.1 KASA
- AOC 24" G2460PF 1ms 144Hz Full HD HDMI DVI DP FreeSync GAMING MONİTÖR
James Donkey SSD 240 GB (sistem için)- Samsung EVO 860 500GB (oyunlar için)
- Emsisoft Emergency Kit
- Kaspersky Virus Removal Tool
- Microsoft Kötücül Yazılımları Temizleme Aracı
- HitmanPro
- Sophos Virus Removal Tool
- Comodo Cleaning Essentials
Malwarebytes ve AdwCleaner kullanabilirsin. İşine yarar mı bilmem ama.
Hepsinin amacı farklı mı yoksa aynımı brom?
Düzgün bir link ile dönüş yapmanız mümkün mü rica etsem?
Bilgisayarım kendi kendine 1 defa ekranı vs kapadı her şey çalışırken no Signal yazdı kabloda bir sıkıntı yok yeniden başlatınca sıkıntısız devam etti. Hemen ardından şöyle bir sorun ile karşılaştığımı fark ettim. Bilgisayarım normalden çok çok daha yavaş kapandı SATA SSD de olsa SSD ile çalışmasına rağmen çok geç kapandı. 2-3 dakika aldı. Normalde 30-40 saniyede kapanıyordu. Bir de üstüne başlat menüsünden bu bilgisayarı kapat komutu vermeme rağmen yaklaşık 1 dakika boyunca kapatmaya yönelik ne bir program kapatma ne bir şey yapmadı sonradan Yandex'i kapattı bir süre daha bekledi. Bu da benim virüs yeme ihtimalimi düşündürttü. Halihazırda Windows 10 virüs korumasını kullanıyorum güncel olarak sürücülerimde güncel. Bitcoin virüsü gibi bir şeyde duymuştum geçenlerde bu sorun, acaba mı diye bir düşündürdü. Ekranda kapanıyor ancak hala bütün fanlar çalışıyor bir süre kapatma işlemi gerçekleşirken. Kullanıyorlar mı acaba diye merak ettim açıkçası. Bu yüzden sürekli kullanım amaçlı olmasa da bu tip sorunlar için kullanmak amaçlı yükleme ile sürekli performans kaybı yaşamamak için sadece tarama amaçlı virüs programı spyware adware vs gibisinden hangisi artık işimi görebilir ise öneri istiyorum.
sistem bilgileri
- Ryzen 5 2600X
Üzerinde COOLER MASTER AIR MA410P 120MM RGB LED İŞLEMCİ SOĞUTUCU takılı.- TUF B450-PLUS GAMING
- Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport AT DDR4 3000MHz CL17 1.35V PC RAM.
- Asus Rogstrix RTX 2060 ekran kartı.
- WD Blue 3,5" 1TB 64MB SATA III 6GB/s 7200 RPM depolama için.
- ASTRO 650W 80PLUS POWER 4x120mm RGB FANLI USB3.1 KASA
- AOC 24" G2460PF 1ms 144Hz Full HD HDMI DVI DP FreeSync GAMING MONİTÖR
James Donkey SSD 240 GB (sistem için)- Samsung EVO 860 500GB (oyunlar için)
- Emsisoft emergency kit.
- Kaspersky Virus Removal Tool
- Microsoft kötücül yazılımları temizleme aracı.
- HitmanPro
- Sophos Virus Removal Tool
- Comodo Cleaning Essentials
Hocam iyi güzelde bana bu yaşadığım sorun için kendi türlerine göre 1'er tane söylerseniz sevinirim hangisi iyidir kötüdür bilemedim açıkçası, spyware, adware vs. tür tür 1'er tane önerin çünkü böyle iyice karıştı olay hepsini tek tek indiremeyeceğime göre hem uzun hem saçma olacak öyle olsa bile seçim konusunda yardım istedim birnevi zaten.
Tarama için: Dr web curelt, ESET Online scanner, KVRT.
Adware için: AdwCleaner.
Aktif zararlı temizliği için: KVRT, hitmanpro.