Sadece TYT sınavına girmek mantıklı mı?

Hocam sınav hakkında bilgim eksik. Şimdi benim istediğim bölüm sayısal da yani lisans da olsa ön lisans da olsa sayısal. O halde benim edebiyata ihtiyacım yok mu ama öyle olursa puan düşük gelmezmi. En azından TYT de edebiyat şart değil mi?

Hocam TYT'de zaten şart ama sen sayısal olduğun için edebiyat yapmıyorsun. Senin AYT'de yapacağın dersler fizik, kimya, biyoloji ve matematik.

Hocam bitirene kadar zamanın büyük bölümü TYT'ye ayıracağım ama şu anlık haftada birkaç gün okulda sınavı da olduğu için AYT mat da çalışayım o zaman. Haftada 3 gün filan AYT matematiğe bakarım. TYT bitince de AYT fen ve matematiğe abanırım. Baktım ki çok zorlandım olmuyor AYT mat o zaman salarım AYT'yi ama şu anlık niyetim bu yönde. Size de teşekkür ederim.
Kanka daha zaman var. TYT matematik fonksiyon çalışmadan AYT matematiği çok fazla çözemezsin. Bence ilk önceliğin tyt matematikte ilk 12 konuyu bitirmek olsun. Aban. 2 ayda bitirirsin. Sonra fonskiyona geç TYT'de bi yandan fonksiyon işllerken yavaş yavaş AYT matematiğe başlarsın. Salmak yok devam. Kendine bir 8 aylık program oluştur. Mesela ilk 12 konu 1 ayda bile bitebilir eğer şu gün şu konuyu bitiricem dersen. Böyle böyle ilk 50K ya bile girebilirsin. Kütüphanede çalış bence bu arada daha az dikkatin dağılır

Hocam bitirene kadar zamanın büyük bölümü TYT'ye ayıracağım ama şu anlık haftada birkaç gün okulda sınavı da olduğu için AYT mat da çalışayım o zaman. Haftada 3 gün filan AYT matematiğe bakarım. TYT bitince de AYT fen ve matematiğe abanırım. Baktım ki çok zorlandım olmuyor AYT mat o zaman salarım AYT'yi ama şu anlık niyetim bu yönde. Size de teşekkür ederim.

Hocam zaten TYT matematiğin ilk 12 konusu, kümeler ve fonksiyonlar kısmı bitmeden AYT matematiğe başlanmaz onları bitirdikten sonra rahatlıkla başlayabilirsin.

Cevap veren arkadaşlar teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi eksik olmadan gidelim önce TYT'yi YouTube'deki. Günde TYT fizik kampı gibi videolardan bitireyim güzelce sonra AYT mat ve fen abanırım. Kesinlikle önce bir program ayarlamalıyım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı