Sadece TYT'ye girecek birisi fen mi yoksa matematiğe mi önem vermeli?

• Konuyu başlatan kovixe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 160

kovixe

Yoctopat
Daha fazla  
Önceden konu açmıştım fende 10 net nasıl alınır diye fakat hala emin olamadığım için sizlere sormak istiyorum. Sizce matematiğe mi yoksa fene mi önem vermem gerek? Türkçede 30 net sosyalde 15 net yapıyorum. 10 - 15 net daha işimi görüyor açıkçası.

Son düzenleme:
TYT fende sıfırım bu arada. Matematikte ise sadece 5 net falan yapabiliyorum.
TYT fen de 0 olsan da sorun değil dediğim gibi maksimum 2 haftada biten bir konu. Şuan matematik yerine ona çalışırsan ve sonrasında tekrarda etmezsen kesinlikle unutacaksın. Şuan Matematik de 0 olmaman lazım matematiğe aban full Fen'i de sınava 1-1.5 ay kala başla.

TYT fen de 0 olsan da sorun değil dediğim gibi maksimum 2 haftada biten bir konu. Şu an matematik yerine ona çalışırsan ve sonrasında tekrarda etmezsen kesinlikle unutacaksın. Şu an matematik de 0 olmaman lazım matematiğe aban full Fen'i de sınava 1-1.5 ay kala başla.

O zaman matematiğe odaklanıyım. Peki ben Türkçe ve sosyali tamamen bitirdim branş denemelerini ne sıklıkla çözmeliyim?

O zaman matematiğe odaklanıyım. Peki ben Türkçe ve sosyali tamamen bitirdim branş denemelerini ne sıklıkla çözmeliyim?
Her gün net 20 soru paragraf çöz artık nereden çözüyorsan. Paragraf için ayrı deneme çok az çöz hatta onun yerine Türkçe branş denemesi falan al öyle daha sağlıklı bence. Sosyal için çok fazla branş denemesi abanmana gerek yok ben denedim aşırı gereksiz bir süreçti yalan yok. Youtebe dan konu dinlemeye devam et (bilsen bile). Ayrıca bir tane ya apotemi ya da başka bir yayına ait el kitabı al her gün 10dk falan göz at oradaki konulara. ezberleye ezberleye veya not ala ala çalış sosyale. Türkçe branş denemesi yapabiliyorsan her gün, yapamıyorsan da haftada 2-3 kez çöz ki alışabil.

Ayrıca şuan Türkçe bittiyse eğer EA isen Edebiyata gir artık zaten sınav sonuna anca yetişir orası.

Her gün net 20 soru paragraf çöz artık nereden çözüyorsan. Paragraf için ayrı deneme çok az çöz hatta onun yerine Türkçe branş denemesi falan al öyle daha sağlıklı bence. Sosyal için çok fazla branş denemesi abanmana gerek yok ben denedim aşırı gereksiz bir süreçti yalan yok. YouTube'dan konu dinlemeye devam et (bilsen bile). Ayrıca bir tane ya Apotemi'ya da başka bir yayına ait el kitabı al her gün 10dk falan göz at oradaki konulara. Ezberleye ezberleye veya not ala ala çalış sosyale.

Zaten düzenli paragraf çözüyorum ve sosyalde konu kitabım da var ama kaynak almadım onun yerine MEB'in yayınladığı soruları çözüyorum. Dediğim gibi denemelerde Türkçede 30 net sosyalde 15 net yapıyorum genellikle.

Ayrıca şu an Türkçe bittiyse eğer EA isen edebiyata gir artık zaten sınav sonuna anca yetişir orası.

Sadece TYT'ye girmeyi düşünüyorum.

Kesinlikle matematik. Herkesin yapabileceği 15 soru civarı soruyorlar zaten. Sadece ilk 12 konu bilgisiyle ve üçgenler temeliyle 15 net hatta daha fazla yapacabilecek duruma gelirsiniz. Sadece TYT'ye gircekseniz bile fen de çalışın çünkü rahat yapabileceğiniz birkaç soru geliyor illa. Fazla net göz çıkarmaz en nihayetinde.

Kesinlikle matematik. Herkesin yapabileceği 15 soru civarı soruyorlar zaten. Sadece ilk 12 konu bilgisiyle ve üçgenler temeliyle 15 net hatta daha fazla yapacabilecek duruma gelirsiniz. Sadece TYT'ye gircekseniz bile fen de çalışın çünkü rahat yapabileceğiniz birkaç soru geliyor illa. Fazla net göz çıkarmaz en nihayetinde.

Kanal öneriniz var mı?

@kovixe hiç temeliniz yoksa bıyıklı matematiğin temel atma kampına katılabilirsiniz. Sonrasında anlatımını beğendiyseniz ana kampa geçerseniz, alternatif olarak da mert hoca veya eyüp b iyi anlatıyorlar bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı