Dostum "matematik yapamam" diyorsun ama matematik olmadan hangi mühendisliği kazanıp bitirmeyi düşünüyorsun? Şöyle diyeyim sana, senin matematiğinin iyi olduğu bir senaryo düşün, gayet iyi AYT puanı alıp bir mühendisliğe girdin diyelim. Tam o kademedeki matematik birikimin ile gireceğin vizelerde alacağın notlar 10-20 arası. AYT matematiği çok iyi olan birisi bile saçma sapan bir üniversite ya da bölüm değilse (ki çoğunluğu öyle) sınav haftası ağlayıp zırlıyor.
Matematik ne kadar kötü bilmiyorum edebiyat netlerini söylemişsin ama sallayayım 20 sorudan 6 doğrun olsun. 3 adet yanlışın olsa oldu 5. ben sana akılsız demiyorum, matematiği yapabilmek ya da yapamamak bir zeka ölçütü değil herkesin kafası basmaz ama sen matematiği anlamayan, analitik düşünmesi zayıf olan birisi isen mühendislik hedefi koyman akılsızlık olur.
Ömrünün sonuna kadar matematik özürlüsü olacaksın demek değil bu dediğim gibi kendine güveniyorsan mezuna bırakıp eksiklerimi düzeltecek kadar sıkı bir programa sadık kalırım diyebiliyorsan, evden çalışman daha kolay olur. Ayrıca illa dershane, etüt gibi yerlere gitmek zorunda değilsin şahsen ben de dershaneye gönderildim o kadar gereksiz laubali bir ortam ki verdiğim parayla kaldım, gitmedim derslere. Eğer tek başına rahat öğreniyorsan internette gırla hoca var matematik anlatan. Dediğim gibi mezuna bırakıp AYT'ni tamamlayıp sonra 4 yıllık yazman senin için daha rahat olur. Lakin yine başarısız olman durumunda koca bir yılının çöpe gideceğinin farkında olman gerek. Ayrıca bu farkındalık sana stres ve sorumluluk da yükleyecek. Bir sene evde oturup gidip yine 2 senelik kazandım ben diye ailenin karşına çıktığında alacağın tepkileri de göz önünde bulundur.
DGS yönteminde ise, her üniversite, bölüm ve derste değişmekle birlikte üniversite sınav stresini ve zorluklarını göğüslemiş olursun. Dediğim gibi 2 senelik olsa bile (DGS ile mühendisliğe geçiş yapacaksan bölümün sayısal ağırlıklı olduğunu varsayıyorum) dersleri oturduğun yerden geçebileceğin dersler olmayacak. Sen hem üniversite ortamına girip, belki yurtta kalıp (Allah kurtarsın), o üniversitenin hocalarıyla, devam zorunluluğu ile ve dersleri ile uğraşırken, hem de DGS hazırlanırım ben diyorsan git yazıl 2 seneliğe. Ha bunun eksisi, DGS ile mühendisliğe geçmek daha zor, hatta bayağı zor. Belki de okulu okuyup bitireceksin ve 2 senelik ön lisans diploman ile kalacaksın, böyle bir risk var. Ama başaramasan bile elinde ön lisans diploması olmuş olur. DGS'yi de AYT gibi deneyebiliyorsun ayrıca. Yani mezun oldun, DGS girdin başarısız oldun, belki gider işe girersin diploman ile, o sırada yine DGS hazırlanır, tekrar denersin 4 seneliğe yükseltmeyi. Çevremde var bunu yapan.
Sana kalmış.