Saf Arch Linux vs EndeavourOS

Arch kullanma. Bir çoğu yerde Mockingbirddağıtımının en iyi yuvarlanan dağıtım olarak görüyorum ve belirtiyorum.
İyi de o deneysel ürün. Test amaçlı daha uygun. Çünkü sürekli güncelleme bombardımanı. Belki dakika başı. Kararlık ve stabilize neresinde? Her an patlar o. Bomba bomba.

İyi de o deneysel ürün. Test amaçlı daha uygun. Çünkü sürekli güncelleme bombardımanı. Belki dakika başı. Kararlık ve stabilize neresinde? Her an patlar o. Bomba bomba.

Rolling release kullanmazsanız sorun yok.

Şuan hangisinden bahsediyorsunuz kafam karıştı anladığınızdan emin değilim. OpenSUSE dağıtımlarına gelen her güncelleme test edilerek gelir ve ayrıca bunlar bir snapshot'tır. Dememe gerek yok ama yine aynı şekilde alınan yedeklemeler sayesinde eski güncellemeye dönebilir ve sorunun çözülene kadar bekleyebilir veya katkıda bulunabilirsin.
Biliyorum burası uzun oldu ama kısa geçmek zor anca bu kadar kısa olabilir.

Eğer bu kadar rahatsız isen Slowroll kullanabilirsin, yine güncel olma eğiliminde ama tumbleweed kadar hızlı değil. Öncelik güvenlik güncellemeleri gibi şeylere aittir.

Yuvarlanan Tumbleweed heryer de öneriyorum dedin ya .

Boşta kaynak tüketimi bu şekilde saf Arch Linux'un. Garuda vs boş işler. Arch kurmaya üşenen insanlar için. Tertemiz kur Arch yanınada mis gibi hangi WM'yi istiyorsan yada DE bak keyfine.

Waybar'daki RAM kullanımı çarpanı 1000KB=1MB, Neofetch 1024KB=1MB hesapladığından fark çıkmakta. Not düşeyim.

Hocam ben bir kere WM kullandım. Ram kullanımı boşta 300 - 400 arasıydı ve modern bir yapısı vardı.

Dağıtımın adı PhyOS, Arch tabanlı. ISO 2022 yılına ait ama güncellenebiliyor sistem. En son paketleri, kernel'i falan kullanıyorsunuz yani.

Doğrudur hocam. Ram miktarına bağlı olarak da değişiyor. 4GB RAM varsa kalkıp 700-800 yemez. Belki kurduğum paketlerden kaynaklı da olabilir. nm-applet ve blueman-applet güzel RAM yiyor. Bu 2 applet olmasa 120MB civarı daha düşer. Yani sonuç olarak 800-900 MB vs olması önemli değil. Önemli olan ihtiyaçlarımız doğrultusunda sistemi kendimize uygun hale getirmek. Bu arada masaüstünde Fedora kullanıyorum. Onun RAM kullanımı daha fazla. 1GB altına düştüğünü hiç görmedim. Ama dediğim gibi fiziksel RAM miktarına da bağlı bu işler. Ne kadar çoksa o kadar çok yiyor kısaca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…