Saf Arch Linux vs EndeavourOS

Alpine Linux plasma 6 ile hiçbir ayar yapmadan 700 MB kullanıyor yarıştırmaya gireceksek yapma konusu bu değil.
Ama oyunları çok iyi oynatıyor, program desteği iyi, kararlı ve stabil çalışıyor. Linux günlük kullanımda ne kadar kararlı görüyoruz yani, garantisi yok.

Alpine da sunucularda tercih ediliyor. Doğrudan normal pc kullanıcı dağıtımı değil öyle.

Windows 10'u modifiye ettim. 800 MB kullanıyor. Ayrıca çok ama çok hızlı. Her türlü 3 sn. içinde başlıyor sistem mesela.

Linux dünyasına girmeden önce ben de çok fazla modifiyeli Windows kullandım. Linux dünyasına girdikten sonra bir kere bile Windows'a geri dönmeyi düşünmedim. Linux kullanmak gerçekten ipleri elinde hissettiriyor.

Ama oyunları çok iyi oynatıyor, program desteği iyi, kararlı ve stabil çalışıyor. Linux günlük kullanımda ne kadar kararlı görüyoruz yani, garantisi yok.

Alpine da sunucularda tercih ediliyor. Doğrudan normal PC kullanıcı dağıtımı değil öyle.

Oyun desteği için oyun yapımcılarını suçlaman gerekiyor ve Windows işletim sistemine stabil demek bana saçma geliyor, her yeni güncellemede bir şeyler bozuluyor, buglar çıkıyor. 1 yıldır saf Arch Linux kullanıyorum ve ciddi tek bir sorun bile yaşamadım ki karşılaşsam bile çözümü bulmak çok kolay.

Oyun desteği için oyun yapımcılarını suçlaman gerekiyor ve Windows işletim sistemine stabil demek bana saçma geliyor, her yeni güncellemede bir şeyler bozuluyor, buglar çıkıyor. 1 yıldır saf Arch Linux kullanıyorum ve ciddi tek bir sorun bile yaşamadım ki karşılaşsam bile çözümü bulmak çok kolay.
Niye suçlayım ki? Yazılımının değersizleştiği ve iyi bir ürün çıksın diye uğraşan emekçileri ne suçu var? Onlar Microsoft ve Apple ile anlaşıyorlar belki, yollarını buluyor.

Diğer yandan Github'dan belki milyonlarca bedava güzel yazılım.

Donate almak her daim garanti bir şey değil.

Linux tarafı da gönül işi.

Linux günlük kullanımda ne kadar kararlı görüyoruz yani, garantisi yok.

9 aydır cihazıma kullanma amacı ile Windows kurmadım. Günlük kullanım içinse hiç eksiği yok.
Ve saçmadır ki Windows kullandığım zaman kendi kendine bıraksam bile sıcaklıktan fan açıyor makine.

Ama oyunları çok iyi oynatıyor, program desteği iyi, kararlı ve stabil çalışıyor.

Geliştiricilerin problemi. Program desteği konusunda Linux'ta olan programlar da Windows'ta yok.

Alpine da sunucularda tercih ediliyor. Doğrudan normal pc kullanıcı dağıtımı değil öyle.
Debian'da kullanıcı kullanımına uygun değil ama kullanan var maalesef. Günün sonunda kullanıma engel değil.

Niye suçlayım ki? Yazılımının değersizleştiği ve iyi bir ürün çıksın diye uğraşan emekçileri ne suçu var? Onlar Microsoft ve Apple ile anlaşıyorlar belki, yollarını buluyor.

Oyun şirketleri Linux'a destek verse oyun problemi kalmayacak ki. Burada suçlanacak birileri varsa o da üreticilerdir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı