Çözüldü Safari'den virüs bulaşır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

teknolojimizzz

Femtopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese merhaba! Ben iOS kullanıyorum ve cihazım Jailbreak'siz. Safari'den virüs bulaşır mı?
Not: Ara sıra site çerezlerini siliyorum. Buna göre yorumlayalım.

Çözüm
Her işletim sistemine olduğu gibi iOS'a da virüs bulaşır. Telefon virüsleri daha çok Android işletim sistemlerinde yaygın olduğundan ve Apple'nin ek koruma sistemleriyle iOS'ta daha az virüs durumu görülüyor fakat bulaşmama gibi bir ihtimal yok.

Size tavsiyem; güvenliği elden bırakmayın, saçma sapan sitelere girmeyin.
Güvenilir sitelere girerseniz. "full...indir.com" tarzı yerlere girmezseniz sorun yaşama ihtimaliniz azalır. Ancak bulaşmaz diye bir şart yok. Her işletim sisteminde virüsler vardır. (Oranları pazar payına göre değişir.) Apple benim iOS sistemim çok iyi dediği için güçlü antivirüs bulundurmuyor. Olası virüs bulaşmasında telefonu sıfırlamanız gerekebilir.

Her işletim sistemine olduğu gibi iOS'a da virüs bulaşır. Telefon virüsleri daha çok Android işletim sistemlerinde yaygın olduğundan ve Apple'nin ek koruma sistemleriyle iOS'ta daha az virüs durumu görülüyor fakat bulaşmama gibi bir ihtimal yok.

Size tavsiyem; güvenliği elden bırakmayın, saçma sapan sitelere girmeyin.
Son bir soru soracağım. Bir kaynakta virüs bulaşıp bulaşmadığını anlamanın yolları vardı ve hiçbir belirti bende yok. bu virüs bulaşmadığı anlamına mı gelir?

Son bir soru soracağım. Bir kaynakta virüs bulaşıp bulaşmadığını anlamanın yolları vardı ve hiçbir belirti bende yok. Bu virüs bulaşmadığı anlamına mı gelir?
Hangi kaynaktan baktığınıza bağlı. Ama saçma sapan sitelere girmediyseniz büyük ihtimalle virüs bulaşmamıştır. Ayrıca Apple kısıtlı bir işletim sistemi, kullanıcıların dışarıdan uygulama yüklemesini zorlaştırıyor. Bu da virüs bulaşma ihtimalini oldukça düşürüyor.

Windows'ta bir kitabın PDF'ini ararken saçma sapan siteler olur bilirsiniz ama mecbur girersiniz belki doğrudur diye.. öyle bir siteye girdim pdf indirmeye çalışırken antivirüsüm uyarı verdi ve engelledi indirmeyi.

Bu işlemi iPad'de yapsak ne olur mesela? İndirmeye çalışır mı engeller mi yoksa indirip çalıştırmaya çalışsan bile çalışmaz ve zarar veremez mi?

Merak ettiğimden soruyorum. Appstore'da antivirüs programları var gibi duruyor ama hiçbiri antivirüs işlemi yapmıyor, bağlandığın siteleri kontrol ediyoruz falan filan diyorlar. Apple sanırım bu tarz bir program kurulmasını da istemiyor telefona, izin vermiyor sistem ona müsait değil belki de gereği de yok. Bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı