Sağ-sol hoparlör sorunu

sekoli123

Kilopat
Yer
İstanbul, Bakırköy
Daha fazla  
Meslek
Yer Hizmetleri Memuru
Merhaba arkadaşlar, garip bir sorunum var. Sistemde 2+1 hoparlör var ve sıkıntısız bir şekilde ses geliyor. Ancak Realtek programında ki sağ ve sol hoparlörlere basınca bana göre solumda olanda geliyor ancak sağdakinden gelmiyor. Bu sorunu oyun oynarken fark ettim.

Ama sadece konuşma seslerinde oluyor. Karaktere göre sağ taraftan birisi konuşursa ses gelmiyor ancak bana göre soluma alırsam bu sefer 2 hoparlörden de ses geliyor.

Fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğime basınca hiç ses gelmiyor. Soldakine basınca ses soldan geliyor.

4444.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses çıkışını kasanın önünden almayı deneyin. Düzelirse arka sokette bir sorun vardır. Düzelmezse anakartınız sağ kanala çıkışı hiç vermiyordur ya da hoparlörün soketinde veya kablosunda arıza vardır.

Hepsini denedim ve sorun anakartta sanırım. Sağ kanaldan hiç ses vermiyor bunun tamiri mi yapılması lazım ya da nasıl çözülür sizce?

Hepsini denedim ve sorun anakartta sanırım. Sağ kanaldan hiç ses vermiyor bunun tamiri mi yapılması lazım ya da nasıl çözülür sizce?
Hoparlörü telefonda ya da başka bir bilgisayarda da deneyin. Emin olun arızanın ondan olmadığına.

Hoparlörü telefonda ya da başka bir bilgisayarda da deneyin. Emin olun arızanın ondan olmadığına.

Sorunu bu sefer buldum :) Sorun yeşil jak kablosunda. Hoparlörlerin ikisini ayrı ayrı denedim onlarda sıkıntı yok. Sonra PC'ye taktım gene çalıştı. Ama yeşil jak kablosuyla takınca çalışmıyor. Sanırım onu kesip yeni bir tane bağlamam lazım tek çözümü bu galiba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı