Çözüldü Sağdaki slota RAM takınca görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Furkan1978

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 ay önce RAM'e Overclock yapmak istedim ama elimdeki PC iyi değildi. RAM'i 8 GB DDR3 1333 MHz'di. BIOS'a girdim orada 1333'ten sonra 1600 de vardı ben onu seçtim PC kapandı açıldı ve görüntü gelmedı. RAM'i çıkarttım görüntü geldi. Sağda olan slota RAM takınca görüntü gelmiyor ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemci soğutucuyu aşırı sıktıysan bu sorun olabilir. Soğutucuyu sök, işlemciyi sök. İkisini de yeniden tak. Soğutucuyu aşırı sıkma.
RAM modelin de belirtilen MHz nedir ? fazla yaptıysanız RAM bozulmuş olabilir 1333 MHz yaparak tekrar dener misin?

Yaklaşık 1 ay önce RAM'e Overclock yapmak istedim ama elimdeki PC iyi değildi. RAM'i 8 GB DDR3 1333 MHz'di. BIOS'a girdim orada 1333'ten sonra 1600 de vardı ben onu seçtim PC kapandı açıldı ve görüntü gelmedı. RAM'i çıkarttım görüntü geldi. Sağda olan slota RAM takınca görüntü gelmiyor ne yapabilirim?
Eğer PC açılıyorsa bu videodakileri yaparak test edebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS'u sıfırlaman çözüm olacaktır BIOS pilini çıkarıp biraz bekledikten sonra güç düğmesine birkaç defa bas ve BIOS pilini tak.

2 RAM'da calisiyor. BIOS pilini cikarip taktim sorun devam ediyor.

BIOS büyük ihtimalle sıfırlanmadı 1333 MHz bir RAM'i 1600 MHz ile çalıştırmayı denemişsiniz BIOS sıfırlamanız gerekiyor işlemi tekrar yapın BIOS pilini çıkartıp güç düğmesine uzun uzun basıp çek ve 1 dakika bekleyip tekrar tak BIOS sıfırlanırsa sorun çözülecektir. Neden DDR 3 bir RAM'i OC yapmaya çalıştın ki? Bir RAM'i 1600 MHz ile çalışıyor diğer RAM ise 1333 MHz sadece birisine uygulamış olman lazım.

BIOS büyük ihtimalle sıfırlanmadı 1333 MHz bir RAM'i 1600 MHz ile çalıştırmayı denemişsiniz BIOS sıfırlamanız gerekiyor işlemi tekrar yapın BIOS pilini çıkartıp güç düğmesine uzun uzun basıp çek ve 1 dakika bekleyip tekrar tak BIOS sıfırlanırsa sorun çözülecektir. Neden DDR 3 bir RAM'i OC yapmaya çalıştın ki? Bir RAM'i 1600 MHz ile çalışıyor diğer RAM ise 1333 MHz sadece birisine uygulamış olman lazım.
Sadece o degil. Örnegin 1. Slota RAM takili iken calisiyor yani tek o slota takinca 2 RAM da calisiyor ama 2. slota takinca goruntu gelmiyor. Yani sadece 2 RAM takinca degil 2. slota takinca hicbir zaman goruntu gelmiyor.

RAM'lerde bir şey yoksa anakartında problem var demektir büyük ihtimalle bozuldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı