Sağlam ve kalın masa önerisi

farukyildizbas

Picopat
Katılım
20 Mayıs 2023
Mesajlar
23
Yer
Karaman
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Kasa: NZXT H5 Flow MOBO: Asus TUF Z690-PLUS Wi-Fi D4 CPU: Intel i5-13600K @3.5 GHz RAM: Corsair 32GB (2x16) Vengeance LPX 3600mhz CL18 D4 GPU: - Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black PSU: FSP Hydro G PRO 1000W 80+ Gold Monitör: HP 24ea Disk1: Samsung 980 Pro 1 TB Disk 2: Samsung 980 Evo 1 TB Mouse: Logitech Mx Vertical Advanced Klavye: Logitech Mx Keys Kulaklık: Audient Evo
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Tasarımcı & Mimar
Merhaba. Normalde monitörler için monitör kolu önerisi sorulur. Bu kez monitör kolları için sağlam tablaya sahip bir masa önerisi soracağım. Epey araştırdım, olması gereken kriterleri öğrendim ama bu kriterlerde üretilmiş masa bulamadım. Elimde olan masa IKEA'dan 200x60 cm ebatındaki lagkapten çalışma masası. (Bağlantı) sistemimi geliştirdikten sonra masanın yük taşıma kapasitesine ulaştığımı hissediyorum. Özellikle 3.1 kilogram ağırlığa sahip olan HP 24EA monitörümü north bayou H80 monitör tutacağıyla (Bağlantı) beraber kullanırken fark ettim ki monitör kolunu masaya kelepçelediğim yer masanın içine doğru çökme yapıyor. Ve bazen çatır çıtır sesler geliyor. Yani bu masa ikinci veya üçüncü monitörü kaldıramayacak. Bu IKEA masa da bunun gibi kullanımlar için üretilmediği için bir değişim yapmam gerekiyor. Benim araştırmalarıma göre mdf ve epey kalın bir tablaya ihtiyacım var. Aklıma gelen çözümler sırasıyla; 1- şu an kullandığım masanın monitör bağlantılarının olduğu yere mdf kalın plaka kestirip masaya montajlamak ve monitör kelepçesini de bu mdflere temas edecek şekilde masaya tutturmak. 2- yumuşak veya cam yüzeye sahip tablalara zarar gelmemesi için üretilen şu (Bağlantı1) - (Bağlantı2) metal levhalardan iliştirip kelepçeyi bu levhaların üzerinden masaya tutturmak. 3- mdf ve kalın bir masa yaptırmak.

Aklıma şu an benim için başka iyi bir fikir gelmiyor. Sizin düzelteceğiniz veya önereceğiniz bir şeyler olursa paylaşmanızı rica ederim.
 
Aktif olarak 1 yıldır bu masayı kullanıyorum. Çok sağlam, ağır ve kaliteli. Bir göz atın isterseniz.

Merhaba biraz geç yazıyorum ama masada hiç sallanma oluyor mu ? Bir de fotoğaf atma imkanınız var mı ?
 
Merhaba biraz geç yazıyorum ama masada hiç sallanma oluyor mu? Bir de fotoğaf atma imkanınız var mı?

Hocam müsait olduğumda fotoğraf eklemeye çalışayım. 27 inç monitör ve ıvır zıvır bir sürü şey olmasına rağmen masada en ufak sallanma yok. Elimle sallamayı denediğimde bile sallanmıyor. Çok memnunum gönül rahatlığıyla öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı