Sağlık lisesi okunursa tıp kazanmak zorunlu mu?

keerrooosss

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sağlık lisesinde okuyacağım bu sene bize bir liste verdiler. Sağlık okursanız hangi meslekler yapabiliyorsunuz diye kocaman bir liste verdiler. Ekte gördüğünüz gibi bunlar için illa tıp mı kazanmak lazım yoksa başka bir üniversite mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-08-24-21-54-15-140_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2025-08-24-21-54-15-140_com.whatsapp.jpg
    81,7 KB · Görüntüleme: 44
Sağlık Meslek Lisesinden mezun olduğunuzda okuduğunuz bölüm ile ilgili olan üniversiteye gitmezseniz sadece özel hastanelerde çalışabilirsiniz. Bu yüzden iş imkanınız dar ve kısıtlı olacaktır, çok yüksek maaş beklentisi içine girmemelisiniz.

Okulda hangi bölümü okursan Hasta bakım, Hemşirelik, Ebelik gibi ona göre üniversite bölümü seçersin ve hemşirelik okuyup 4 yıl üniversiteyle devlette çalışabilir, Acil tıp teknisyeni olabilir veya 2 yıl radyoloji, sekreterlik de okuyabilirsin.

Hocam benim bir arkadaş hemşirelik stajı görüyordu mesela o hemşirelik okuyacak ne görürseniz ona gidersiniz ki tıp kazanmanız şart değil onun alt alanları var. Bize geçen sene mesleklerarası iş birliği dersinde gezdirdiler. Ben de tıp okuyorum. Fizyoterapi, hemşirelik falan vesaire seçebilirsiniz Hacettepe'den. Ben de hacettepedeyim olanakları daha iyi ve emin olun daha da öne çıkarsınız. Sonuçta Türkiye'nin en iyi üniversitesi.

Tıp alanında ekstra puan veriliyor sağlık lisesinde bende sağlıkta okuyorum 11e geçtim bu sene 12 de staj o liste sağlık diplomasıyla girebilcen işler.

Sağlık lisesinde okuyacağım bu sene bize bir liste verdiler. Sağlık okursanız hangi meslekler yapabiliyorsunuz diye kocaman bir liste verdiler. Ekte gördüğünüz gibi bunlar için illa tıp mı kazanmak lazım yoksa başka bir üniversite mi?
Bildiğim kadarıyla sağlık lisesinde fizik kimya biyoloji matematik derslerini görmüyorsun. Sınava yönelik hazırlık yok yani. Okul tarafında sınava yönelik hazırlık olmadığı için de Tıp kazanmak çok zor. Tercih ettiğin alandan devam edebiliyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı