Sağlık lisesinde sınıf geçme

297689

Hectopat
Makaleler
1
Kim diyor bunu?

Ya da bunu?

Bir şeyler paylaşmadan önce öğrenmeye ne dersiniz?

Doğrusunu yazayım da insanlar yalan yanlış bilgileri görüp daha fazla yaymasın.

Öncelik ortalama. Diyeceğim tüm ortalamalar ağırlıklısı varsa ağırlıklı olanından.
Yıl sonu ortalamanız 50 veya üzeri ise baraj derslere bakılıyor. Edebiyat ve meslek dersi. Baraj dersten kalırsanız on(lar)dan sorumlu olarak sınıfı geçersiniz. Baraj dersi geçiyorsanız sınıfı direkt geçersiniz. Ortalamanız 50 veya üzeri olduğu için diğer derslerden kalmanız önemsiz.
Ortalama 50'nin altında ise kaldığınız ders sayısına bakılıyor. 3'ten fazla değilse o derslerden sorumlu olarak geçersiniz. Fazla ise sınıf tekrarı.
Bunlara ek olarak bir öğrenci alt dönemlerle beraber en fazla 6 sorumluluğa sahip olabilir. Yani her sene 3 biriktirip son sene topluca geçeyim yok.
Başka bir ek ise ilk dönem notu ne olursa olsun ikinci dönem notu 70 veya üzeri ise o dersten başarılı olunur.
Üstadım, bir şey sormak istiyorum. Sağlık lisesinde 12. sınıf öğrencisiyim ve Sağlık Psikolojisi adında dersimiz var. Bu dersin iki dönem ortalaması 50’yi geçmese de mezun olabilir miyim? Yıldız ders değil. Ayrıca 10. sınıftan kalma iki adet sorumluluk sınavım mevcut. Onlara girmem gerektiğini biliyorum çünkü 10. sınıf dönem ortalamam 50 altındaydı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı