Sağlık lisesine gidilir mi?

Casper0022

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben 8.sınıfım. Yarın tercih yapacağım ve sağlık düşünüyorum, sizce tercihlerde 1. sıraya yazmalı miyim?

Şu ana kadar sağlığa hiç ilgim olmadı ama öğrendikçe seveceğimi düşünüyorum. Bir de sağlıkçılar asosyaller falan diyorlar, hiç ilişki işleri falan yok diyorlar, doğru mu sizce?

Arkadaşlar ben 8.sınıfım. Yarın tercih yapacağım ve sağlık düşünüyorum, sizce tercihlerde 1. sıraya yazmalı miyim?

Şu ana kadar sağlığa hiç ilgim olmadı ama öğrendikçe seveceğimi düşünüyorum. Bir de sağlıkçılar asosyaller falan diyorlar, hiç ilişki işleri falan yok diyorlar, doğru mu sizce?

Hocam ilgi alanınıza göre tercih yapın derim, kendi yaptığım hatayı yapmayın.

Dostum selam ben 9. Sınıf öğrencisiyim yani aslında sana da bağlı oluyor ama kendi düşüncemi belirteceğim. Şimdi iyi anadolu var kötü anadolu var eğer sıralamaya yazacağın anadolu lisesi sağlıktan daha iyi bir liseyse o sağlıktan iyi olan anadolu yu yazmanda fayda var ama sağlık anadolu dan daha iyi ise o zaman sağlık yazabilirsin. Anadolu liseleri genellikle seviyeli oluyor her anadolu aynı düzeyde iyi olmuyor öyle anadolu liseleri var ki öğretmen lisesinden beterdir mesela. Ben 1. Sıraya ilim de ki puanım yeten en iyi anadolu lisesini sonra sağlık lisesini ve devamına da sağlık lisesinden daha kötü olan anadolu liselerini yazmıştım.

Anadolu lisesi okuyup üniversite de mesleğini seçmeni tavsiye ederim önü açık olmayan bir lise hasta bakıcı falan olabilirsin anca ama son karar senin hayat senin hayatın sonuçta sağlık lisesi okumak istiyorsan neden olmasın en kötü sonradan nakil aldırırsın beğenmezsen.

Sağlık liselerini tavsiye etmiyorum sağlıkla alakalı bir meslek yapmayacaksan onun yerine istediğin mesleğe bağlı Anadolu veya meslek liselerine gidin.

Bu arada konu başlığını yanlış yazmışsınız galiba.

Sağlık meslek mezunuyum. Bu sene mezun oldum. Okuyacağın lise hangi bölümlere gidiyorsa ona göre tercih yapmalısın. Yani mesela benim okuduğum okulun bölümleri hasta yaşlı bakımı, hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği bölümlerini içeriyordu. Ben sağlık bakım teknikerliği için gidiyordum çünkü diğer bölümler saçmaydı(yaşlı bakım hariç çünkü onun ataması oluyor fakat yaşlılara yardım etmek zor olabiliyor). Senin gideceğin okulda da böyle saçma bölümler varsa gitme yoksa işsiz kalırsın. Kalmasan bile büyük ihtimal sağlık bakım teknikerliği dışındaki bölümlerde asgari ücret falan alırsın.

Sağlık meslek mezunuyum. Bu sene mezun oldum. Okuyacağın lise hangi bölümlere gidiyorsa ona göre tercih yapmalısın. Yani mesela benim okuduğum okulun bölümleri hasta yaşlı bakımı, hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği bölümlerini içeriyordu. Ben sağlık bakım teknikerliği için gidiyordum çünkü diğer bölümler saçmaydı(yaşlı bakım hariç çünkü onun ataması oluyor fakat yaşlılara yardım etmek zor olabiliyor). Senin gideceğin okulda da böyle saçma bölümler varsa gitme yoksa işsiz kalırsın. Kalmasan bile büyük ihtimal sağlık bakım teknikerliği dışındaki bölümlerde asgari ücret falan alırsın.
Hocam ATT düşünüyorum ben

Technopat Haberler

Geri
Yukarı