Meslek lisesinde okunur mu?

Bilişim bölümünde öğrettikleri hiçbir halt yok. Kendin 1 senede öğrettikleri şeyleri 3 ay belki daha kısa sürede udemy üzerinden kurslar ile öğrenebilirsin. Zaten donanım ile ilgili hiçbir etkinlik yapmıyoruz. 4 ders var bilişim bölümünde. Programlama Temelleri, Bilişim Teknolojileri Temelleri, Bilişim Teknik Resim, Ofis Programları. Programlama Temellerinde öğreniyorsun kodlamayı. Tabi ne kadar öğretiyorlar orası tartışılır. Kendin çok daha iyi öğrenirsin. Bilişim Teknolojileri Temelleri dersindede hiçbirşey yapmıyorsun. Hoca aptal aptal sorular verip internetten bulduğu ilk siteden sınav soruları hazırlıyor (direkt copy-paste yapıyor). Ayrıca bu aptal ders tam tamına 5 saat. Programlama Temelleri'de aynı şekilde 5 saat. Teknik Resim 2, Ofis Programları 2 saat olmak üzere. Ofis Programlarında ise Excel ve Microsoft Word kullanmayı öğretiyorlar. Çok boş geçiyor meslek dersleri. Sen sen ol sakın bilişime gelme hevesin varsa evden öğren programlamayı. Donanımla alakalı etkinlik falan yaptığımız yok zaten. İstanbul'da İMMİB Erkan Avcı Lisesi'nde okuyorum bu arada.

Hocam kusura bakma da bu sınıfta kalma işini hiçbir zaman anlayamadım ya. Hiç çalışmadan çok rahat teşekkür alıyorum. Sınavlara son gün çalışırım. Dersi derste dinlerim. Ödevlerimi cevap anahtarından yaparım. Böyle yapmama rağmen taktir ile anadolu lisesinden mezun oldum 85 ile.
Derslerine çalışırsan anadolunun onu daha açık. Oturup şöyle bir baksan anlayamayacağım ders yok cidden söylüyorum.
Hangi anadolu lisesinde okuduğuna bağlı. Ben 475 Teog puanıyla İstanbul’da anadolu lisesinde son senem. Bizim okulda son gün sınava çalışmayla dönem sonu teşekkür bile alman imkansız. Sınavlar öyle son gün çalışayım yapayım kafasında değil.

Meslek liselerini lütfen okumayın. Meslek lisesi okullarının çoğunda serseri tipler var, mümkün olduğunca uzak durun.

Sınav notlarınızın da düşük olmasının temel nedeninin çalışmamanız olduğunu düşünüyorum. Bence çalışarak çok güzel notlar edebilirsiniz. :)

Meslek lisesinde iyi bir bölüm olduğu sürece (elektrik, otomotiv, uçak vs.) bal gibi de okunur. Mezun olduğunda hem bir zanaat öğreniyorsun hem de dükkan açma belgen oluyor. Anadolu ve Fen liselerinde üniversite kazanamazsan boşu boşuna 4 yıl okumuş olursun. Tek seçeneğin üniversiteye gitmek. E ders çalışmayan, daha okulun dandik sınavlarında 50 ortalama yapamayan adam mı üniversite sınavında başarılı olup iyi bir bölüme ve üniversiteye gidecek? Hikaye anlatmayın.

İş öğrencide biter. Serseri, iti, kopuğu her lisede var artık, anlayın şunu.

İş öğrencide biter. Serseri, iti, kopuğu her lisede var artık, anlayın şunu.
Fazla iyimser düşünmüşsünüz bence. Her lisede serseri tiplerin olabileceği ayrı bir konu, meslek liselerinde sayılarının çok fazla olması apayrı bir konu. Anadolu ve Fen liselerinde bu oran çok daha düşük. Meslek liselerinde ''serseri'' tipi hariç birini bulmak çok zor.

Eğer arkadaş yeterince uğraşıyor ve yine de düşük not alıyorsa belki 4 sene üniversite okumak mesleki açıdan bir işe yaramayabilir ama bir diğer açıdan edindiği arkadaşlıklar rezalet olabilir ki bu da kendisini çok fazla etkileyebilir.

İyimser değil yaşadıklarımı söyledim. Ben meslek mezunuyum, okuduğum okulda yaklaşık 2500 öğrenci vardı. Öyle sağda solda anlatılanlar gibi okulu havaya uçurmadı kimse, birbirini bıçaklamadı kimse, hocaları tehdit edip dövmedi kimse. Her yerde olan ufak tefek sürtüşme ve kavgalar dışında da bir şey görmedim 4 yıl boyunca.

Her meslek lisesi ortamı aynı mıdır? Değildir. Daha iyi ve daha kötü ortamlar olabilir. Bu sebeple genellemeler pek doğru olmuyor burada. Dediğim gibi, iş öğrencide biter. Ben bu günlerimi okuduğum meslek lisesine mezunum.

Ben düz lise mezunuyum ve şu an İzmir'de Ege MYO'da okuyorum. Makine, Resim ve Konstrüksiyon bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Bölümümde gayet zeki, ahlaklı ve çalışkan insanlar var çoğunluk meslek lisesi okumuş kişiler. Neredeyse herkes okuduğumuz bölümden memnun hatta benim gibi mühendisliğe tamamlamak istemeyenler bile var. Gerçekten 2 yıllık bir bölüm nasıl kendini bu kadar sevdirdi anlam veremiyoruz. Muhasebe, kimya ve gıda gibi bölümleri okuyan öğrenciler bölümlerinden memnun değil.

Bilgisayar donanımları hakkında bilgi sahibi olmak için okuluna gitmeye gerek yok görüyorum bilgisayar hakkında bilgisi yetersiz eğitmenler var. Bu forumdaki 15 yaşında olun arkadaşlar bile taş çıkartır onlara...

Ağabeyim lisede bilgisayar bölümünü okumuştu şu an Türk Dili ve Edebiyatı okuyor sen düşün :) Bence teknik ressamlığı biraz araştır ilgini çekerse bölüm olarak tavsiye ederim.

Bu forumdaki 15 yaşında olun arkadaşlar bile taş çıkartır onlara...
Buyrun benim. Ben bilgisayar konusunda tamamiyle zevk için takılsam da yani bilgisayar hakkında bir bölüm okumak istemesem de bilgisayarlardan az çok anlarım.👍 Mesajlarıma bakabilirsiniz. 😉

Bak meslek lisesinde okuyorum. Öyle silahlı çatışmalar yok kekolarda her okulda var. Eğer ben 9 10 11 12 tamamen çalışacağım diyorsan gitme. Ben bir meslek öğrenip onunda diplomasını alıp son sene kursa oradan üniversiteye geçeceğim diyorsan git. Ama unutma 10. sınıftan sonra sayısal dersler yok. 12. sınıfta prestijli bir yerde staj yaparsan iş imkanın herkesinkinden yüksek. Mesela ben İhracatçı Birliklerinde stajımı yapıyorum ileride bu tür bir iş düşünürken CV'me eklerim ve işe giriş referansım olur.
Mesela lisemizde bilişim bölümü var ama puan ile girildiği için ömründe klavye tutmamış HDD nedir bilmeyen tipler giriyor ve önüne geçiyor.

Derslere hiç çalışmıyorum , sevmiyorum. Muğla / Dalaman Öztaş Anadolu Lisesinde okuyorum. Puanı 250 civarı. Önceden düz liseydi sonradan anadolu lisesi oldu. Meslek lisesine geçsem doğru düzgün ders anlatılmıyor. Bende ders çalışmayı sevmiyorum. Ders çalışmassam üni kazanamam. Kafam çok karışık.
Meslek liselerinde ATP diye bölümler var. Teknik program deniyor. Dersler Anadolu Lisesiyle aynı gibi. ATP bulunduran bir lise varsa gidebilirsin en azından üniversite düşünürsen bir sene mezuna kalırsın. Hem de dersleri almış olursun en azından kafanda biraz da olsa bilgi olur. Normal meslek lisesinde son iki senen boş geçer.
İlçede sadece 1 tane mesleki ve teknik anadolu lisesi var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı