Sağlık nedeniyle oluşan 1,5 ay raporlu devamsızlıkla sınıfta kalınır mı?

487218

Hectopat
Merhaba, lisedeyim. Sağlık problemlerinden ötürü yaklaşık 1,5 ay okula gitmedim. Hastalığım hakkında okula rapor verdim. Şu anda 9,5 gün özürsüz devamsızlığım var. Rapora rağmen 10 günü geçerse kalmam değil mi? Rapor verdikten sonra özürlü ve özürsüz devamsızlık haklarım kaça çıkıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Özürlü devamsızlık 30 gün diye biliyorum. e-Okul'dan bakabilir misiniz devamsızlığınıza? Sistem kapandı diye biliyorum not girişlerine.

Yanlış bilgi: https://www.technopat.net/sosyal/konu/ilkoegretim-ve-ortaoegretim-kurumlari-yoenetmelikleri.3654681/
20 gün özürlü 10 gün özürsüz (belge istiyorsan 5) hakkın var. İkisinden herhangi biri bunu geçerse kalıyorsun.

Özürlü devamsızlık 30 gün diye biliyorum. e-Okul'dan bakabilir misiniz devamsızlığınıza? Sistem kapandı diye biliyorum not girişlerine.
Hocam okul müdürünün sürekli konuşmasına maruz kalıyoruz sınıfta bizim okulda kalanlar da oldu bu sebepten özürlüde sınır 20.

Son düzenleyen: Moderatör:
20 gün özürlü 10 gün özürsüz (belge istiyorsan 5) hakkın var. İkisinden herhangi biri bunu geçerse kalıyorsun.

Hocam okul müdürünün sürekli konuşmasına maruz kalıyoruz sınıfta bizim okulda kalanlar da oldu bu sebepten özürlüde sınır 20.
Tamam baktınız mı devamsızlığınıza sistemden?

Özürlü devamsızlığın sınırı yok, özürlü+özürsüzün toplamının 30 olmaması gerek sadece. Özürsüz devamsızlığın sınırı 10 gün ama. Ayrıca belge için 5 gün kuralı kalktı.
Özürlü 32, özürsüz 9.5 gün. Dediğim gibi, ağır bir hastalık geçirdim. Hastanede yatmam falan gerekti. Hastalık hakkında fakülte doktorundan direkt rapor alıp okula verdim. Devamsızlık hakkımın 60 gün olması gerekiyor. Ama acaba yinede 10 günden fazla devamsızlığım olursa kalma olayı olur mu ki?

Eğer 60 gün ise kalmamalısınız bence. Okul ile iletişime geçin raporlar ile tekrardan durumu tekrardan izah edin.

Özürlü 32, özürsüz 9.5 gün. Dediğim gibi, ağır bir hastalık geçirdim. Hastanede yatmam falan gerekti. Hastalık hakkında fakülte doktorundan direkt rapor alıp okula verdim. Devamsızlık hakkımın 60 gün olması gerekiyor. Ama acaba yinede 10 günden fazla devamsızlığım olursa kalma olayı olur mu ki?
Eğer heyet raporu aldıysan özürlü+özürsüz toplam 60'ı geçmezse ve özürsüzde 10'u geçmezse sınıfta kalmıyorsun, 54.5 gün devamsızlığım var kalmadım.

Hocam okul ile iletişime geçmeyi denedim ama bir türlü ulaşamadım. Bakalım az sonra tekrar deneyeceğim. Teşekkür ederim :)
Eğer gidemezseniz, yakınınız görüşsün okula gidip en son çare bu hocam.

Geçmiş olsun tekrardan. 🙏

Technopat Haberler

Geri
Yukarı