Sağlık sorunları nedeniyle askerlik muafiyeti nasıl alınır?

cowgirl

Hectopat
7 yıldır kronik iç ve dış hemoroid ilaç tedavisi görüyorum ayakta iş yapamıyorum, spor yapamıyorum, en ufak zorlamada ya da ayakta yarım saat, bir saatten fazla beklediğimde günlerce şiddetli sancı çekiyorum. Ne oturma banyosu ne ağrı kesiciler sancıyı hafifletiyor. Bir defa sancıdığında en az 3 gün acıyı çekmek zorunda kalıyorum. 7 yıldır en az 6-7 defa muayene oldum hatta binlerce lira verip profesör doktora da gittim tek çözümün ameliyat olmadığını, ameliyat olsam da tekrar edeceği için ilaç tedavisi ile alternatif bir yaşam sürmemi önerdiğini söyledi. Askerliğe gelecek olursak, sağlık ocağı raporumda sağlam raporu almıştım çünkü bu durumun askeri hastaneye bildirilmesi gerektiğini sağlık ocağının kontrol edemeyeceğini düşünüyordum. Ardından e-devletten başvurdum ve 30 Nisana kadar mayıs celpi belli olacak. Ben birliğe katılsam bile kısa süre içerisinde bu sancılardan dolayı fiziksel aktiviteye elverişsiz olacağım için muafiyet alabilmeyi mantıklı buluyorum ancak hangi yolları izlemem gerektiğini bilmiyorum.

Normalde sağlık ocağı sizi tam teşekküllü bir hastaneye yönlendirir bir sorun çıkarsa. Tam teşekküllü hastanede gerekli kontroller yapılır. Sizde nasıl sağlam çıktı?

Ameliyat olmalısınız, sanırım ameliyattan çekiniyorsunuz. Doktorlar ameliyat sonrası yine oluşabilir diyor. Hemoroid'in en büyük düşmanı gereksiz ıkınmak ve kabızlık, ameliyat sonrası beslenmenize ve kabızlığınıza dikkat etmezseniz tekrar hemoroid oluşur. Hemoroid herkeste oluşabilir. Ameliyat olun ve bir beslenme düzeni oluşturun. Büyük geçmiş olsun.

7 yıldır kronik
Bu durumda ise birliğe katılmadan önce yapmalısınız bunu, sağlık ocağında belirtmeniz gerekiyor.

Normalde sağlık ocağı sizi tam teşekküllü bir hastaneye yönlendirir bir sorun çıkarsa. Tam teşekküllü hastanede gerekli kontroller yapılır. Sizde nasıl sağlam çıktı?

Sağlık ocağına problemi belirtmemiştim. Hem askeri hastane nasıl olsa tekrar muayene edecek sandığım için hem de hanımefendiden çekindiğim için.

Bu durumda ise birliğe katılmadan önce yapmalısınız bunu, sağlık ocağında belirtmeniz gerekiyor.

Sağlık ocağı sağlam raporu verdi ve ben e-Devlet'e yükleyip sınıflandırma talep ettim. Hala iptal etme şansım var mı?

Raporu aldığınızda itiraz etmeden evinize mi gittiniz? İsterseniz tekrar sağlık ocağına gidin ve sorunun ciddi boyutta olduğunu bildirin. Ayrıca çekinmemeniz gerekiyor, bu hayatta bazı durumlarda çekinip susmak size çok büyük zararlar verir.

Sağlık ocağına problemi belirtmemiştim. Hem askeri hastane nasıl olsa tekrar muayene edecek sandığım için hem de hanımefendiden çekindiğim için.
Askeriyeye gitmeden direkt muaf raporu da alabilirsiniz. Neden öyle yaptınız ki? Rahatsızlığınızdan bahsedin.

Bilgili olmasa bile sizi tam teşekküllü hastaneye yönlendirmekle yükümlü, sağlam rapor vermekle değil. Kendisi bilmiyor ise ona söyleyin.
Hanımefendi ilk raporu aldığımda da çok bilgili görünmüyordu yardımcı olabileceğinden emin misiniz?

Askeriyeye gitmeden direkt muaf raporu da alabilirsiniz. Neden öyle yaptınız ki? Rahatsızlığınızdan bahsedin.
Bir bilgim olmadığı için alel acele başvuru yapmıştım ayrıntıları düşünememiştim sonradan 23 Nisanda sancım nüksettiğinde hatırladım itiraf etmek gerekirse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…