cowgirl
Hectopat
7 yıldır kronik iç ve dış hemoroid ilaç tedavisi görüyorum ayakta iş yapamıyorum, spor yapamıyorum, en ufak zorlamada ya da ayakta yarım saat, bir saatten fazla beklediğimde günlerce şiddetli sancı çekiyorum. Ne oturma banyosu ne ağrı kesiciler sancıyı hafifletiyor. Bir defa sancıdığında en az 3 gün acıyı çekmek zorunda kalıyorum. 7 yıldır en az 6-7 defa muayene oldum hatta binlerce lira verip profesör doktora da gittim tek çözümün ameliyat olmadığını, ameliyat olsam da tekrar edeceği için ilaç tedavisi ile alternatif bir yaşam sürmemi önerdiğini söyledi. Askerliğe gelecek olursak, sağlık ocağı raporumda sağlam raporu almıştım çünkü bu durumun askeri hastaneye bildirilmesi gerektiğini sağlık ocağının kontrol edemeyeceğini düşünüyordum. Ardından e-devletten başvurdum ve 30 Nisana kadar mayıs celpi belli olacak. Ben birliğe katılsam bile kısa süre içerisinde bu sancılardan dolayı fiziksel aktiviteye elverişsiz olacağım için muafiyet alabilmeyi mantıklı buluyorum ancak hangi yolları izlemem gerektiğini bilmiyorum.