Sağlıklı ve kaslı şekilde nasıl kilo alınır?

iamsuicidal

Decapat
Herkese merhaba.

Bir konu hakkında danışmak istiyorum.

Buradan önce bir spor forumuna aynı konuyu açtım ancak hiç cevap gelmedi.

Buraya da yazmaya karar verdim.

Ben sağlıklı + kaslı bir şekilde kilo almak istiyorum.

Gidip de hamburgerle almak istemiyorum çünkü hem sağlıksız hem de kötü bir görüntü vermesi muhtemel.

Amacım, boyuma uygun sağlıklı bir görüntü elde etmek.

Evde 2 tane 10 kiloluk dambılım var.

Bunlarla daha önce çok kez biceps çalıştım.

Çalışma şeklim şöyleydi:

YouTube'da bir video görmüştüm.

Oradaki kişinin anlattığı, yaptığı hareketleri yapıyordum.

Adamın dediği şu:

20 kilodan başlayın kaldırabildiğiniz kadar kaldırın sonra 20 kiloyu kaldıramayacak kadar kollarınız tükenince ağırlığı düşürüp 10'a geçin.

10 kiloda da kollar artık destekle falan kalkmayınca 5'e düşün. 5 de de aynı şey olunca gidip yemek yiyin.

Burada dediği şey: Kasları parçalayabildiğiniz kadar parçalayın sonra bu parçalanan yırtılan kasları yemekle doldurun böylelikle kilo alın.

Ben de dambılları kaldırabildiğim kadar kaldırıyordum, kollar tükenene kadar uğraşıyordum. Damarlar çıkınca yorulunca biraz bekleyip yine kaldırmaya başlıyordum.

Bundan ayrı olarak evde boş kaldığım zamanlarda sürekli kol çalışıyordum ne zaman boş dursam sürekli kol kol kol + şınav çekiyordum.

Dambılları yere koyuyordum şınav pozisyonunda dambıllardan tutarak şınav çekiyordum. Tam anlatamadım ama anladınız.

Ama sadece bu, yemek falan yemiyordum.

Haliyle biraz kas kütlem var sayılır.

Fotoğrafları ekledim.

Geçende bir spor salonunu aradım aylık ücretinin 1150 TL olduğunu söylediler.

Sorum şu: Ona vereceğim parayı evde sağlıklı yemeklere harcasam, o 2 dambılla da spor yapıp kasları parçalasam ardından direkt yemeğe abansam kilo alabilir miyim?

Boyum 180, kilom 60.

Eşofmanım altında şort var o yüzden 60 gibi durmuyor ama 60.

65 kiloydum bu son 1 ayda 5 kilo verdim.

Kollar yandan bakınca çok zayıf görünmüyor, sırıtmıyor önceden çalıştığım için.

Ama daha güzel olabilir.

Temiz bir 10 kilo alsam bile iyi bir fark olur.

Tavsiyelerinizi, düşüncelerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• _attachments_img_0201-jpeg.55005_.jpeg
    _attachments_img_0201-jpeg.55005_.jpeg
    202,2 KB · Görüntüleme: 67
  • _attachments_img_0206-jpeg.55012_.jpeg
    _attachments_img_0206-jpeg.55012_.jpeg
    105,1 KB · Görüntüleme: 51
  • _attachments_img_0196-jpeg.55001_.jpeg
    _attachments_img_0196-jpeg.55001_.jpeg
    209,6 KB · Görüntüleme: 46
  • _attachments_img_0205-jpeg.55011_.jpeg
    _attachments_img_0205-jpeg.55011_.jpeg
    108,6 KB · Görüntüleme: 45
  • _attachments_img_0202-jpeg.55007_.jpeg
    _attachments_img_0202-jpeg.55007_.jpeg
    216,3 KB · Görüntüleme: 47
  • _attachments_img_0197-jpeg.55002_.jpeg
    _attachments_img_0197-jpeg.55002_.jpeg
    198,3 KB · Görüntüleme: 49
  • _attachments_img_0207-jpeg.55013_.jpeg
    _attachments_img_0207-jpeg.55013_.jpeg
    98,5 KB · Görüntüleme: 48
  • _attachments_img_0208-jpeg.55014_.jpeg
    _attachments_img_0208-jpeg.55014_.jpeg
    91,7 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece 2 tane ağırlık ile doğru beslenmeyle bile vücut yapmak zor olur. Spor salonuna gidip beslenmeye dikkat etmek biraz daha mantıklı. 1150 liraya gitmeye değeceğini düşünüyorum, bütün bölgelerinizi çalışabilirsiniz sporda.

Hocam, kilo almak basit bir şey. Herhangi bir sağlık problemin yoksa, günlük alman gereken kalori miktarını belirle. Aynı zamanda kas yaptığın için protein miktarını da. Bu ikisini tamamla. Günlük alman gereken kalori 2500 ise, sen 3000 al. Bu şekilde kilo alabilirsin; ister sağlıklı, ister sağlıksız. Bu sayıyı tamamlarsan kilo alırsın. Sayılar rastgele bu arada, sen kendin hesapla, bul.

Sadece kol çalışmayın hocam, estetik bir vücudunuz olmaz. Kilo konusunda da 90-100 gram civarı protein almaya çalışın günlük, eksik protein alırsanız isterseniz günde 5000 kalori alıp 3 saat spor yapın, kas kütlesi kazanamazsınız. Ayrıca 10 kilo 2 tane dambıl ile bir yere kadar gidebilirsin sadece.

20 kilodan başlayın kaldırabildiğiniz kadar kaldırın sonra 20 kiloyu kaldıramayacak kadar kollarınız tükenince ağırlığı düşürüp 10'a geçin.

10 kiloda da kollar artık destekle falan kalkmayınca 5'e düşün. 5 de de aynı şey olunca gidip yemek yiyin.

Burada dediği şey: Kasları parçalayabildiğiniz kadar parçalayın sonra bu parçalanan yırtılan kasları yemekle doldurun böylelikle kilo alın.

Ben de dambılları kaldırabildiğim kadar kaldırıyordum, kollar tükenene kadar uğraşıyordum. Damarlar çıkınca yorulunca biraz bekleyip yine kaldırmaya başlıyordum.
Bu tamamen saçmalık. Tükendiğin yerden daha düşük bir ağırlıkla devam edip "kasları parçalamak" daha çok kas geliştirmeyecek çünkü kaslar "parçalanarak" büyümüyor. Tek etken mekanik gerilim ve bu da hareketin pozitifinin zorlanmaya bağlı olarak yavaşlaması ile oluyor. Sen zaten düzgün bir set yapıp tükenişe yaklaştığında gereken motor ünite katılımını sağlamış oluyorsun. Bu dediği drop set. Drop setler de kas gelişimine bir fayda sağlamıyor. Anca kas hasarı ve bitkinliği arttırıp toparlanmayı uzatır.

proteine aban ben 73 kiloyken 3500 kaloriyle başladım şuan 4000 alıyorum protein hergün 250-260g protein alıyorum 98 kilo oldum 1 yılda 2-3. ayda kreatin takviyesi al tekrar arttıkça ağırlık arttır. Ne kadar geliştin diyeceksin değişimim aşağıda.

Dosya Ekleri

• IMG_4951.jpeg
    IMG_4951.jpeg
    687,2 KB · Görüntüleme: 35
Tam olarak bu rehberdeki gibi alınır dostum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı