Saha dolabının bozuk olup olmadığını nasıl anlaşılır?

İnternetim de sıkıntı görmüyorsan yazmak zorunda değilsin. Bende hiç kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilim. Sorun yaşıyorum ki konu açıyorum.

Alt taraftan içine kablolar giriyor.

İşte o kablolar toza ve suya karşı korumalı. Saha dolabı alttan su alıyor, bu yüzden bağlantımda sürekli arıza yaşıyorum dersen umursamazlar.
 
Konu kilitlenirse bana zarar vermiş olursun. Milletin demesiyle bir şey yapmam merak etme.
Cevabını aldın herhangi bir zarar görmezsin. Ona müdahele etme yetkin yok. Onu test etme imkanın da yok. Dolayısıyla onda bir arıza var şeklinde tahminin olabilir ancak. Gerçekten arıza varsa bölgede kronik ve yaygın bir sorun olması beklenir. Gerçekten arıza varsa ve buna rağmen bölge halkı şikayetçi değilse, tek şikayetçi sen isen kuvvetle muhtemel yine ciddiye almazlar. Alt yapı iyileştirmeleri yoğun sorun ve şikayet yaşanan yerlere öncelikle sağlanır.
 
Buradaki Telekom ekibi ile aram iyi. Mahalleye VDSL gelince sokağımıza gelen lokal kabloyu değiştirtmiştim. Bu kablo kaç yıl dayanır diye sorduğum da söylemişlerdi.
Hatta saha dolabı aktif edilip portlar aktarılırken merak edip yanlarına gitmiştim. Eski çalışanlardan eser kalmamış. Bayağı ilgili ve bilgili personelleri var.
 
Yeterki işim yürüsün gerekirse yalanda söyleriz diyorsun yani.
Aynı zamanda ahlak dışı olduğunu kabul ettiğin halde ahlaksız bir şeyi tavsiye ediyorsun.
Hayal ile hipotez arasındaki farkı biliyormusun bilmiyorum fakat hayal diyorum. Hipotez determinist olmak zorundadır. Ortada herhangi bir sınama yok.
Hocam adamın bir sıkıntısı var ve halletmek istiyor. Ne yapması lazım. TT takmıyor, İl Müdürlüğü takmıyor, ISS takmıyor. Toplu şekilde dilekçe verip hallettirebilir yalan da olsa. Bizi değil işimizi hallettirmek için bize yalan söyleten firmalara yakarın.
 
Adam akıllı altyapı ile internet versinler. Bizde böyle şeylerle uğraşmayalım. Altyapıyı yaparken düzgün yapsınlar o zaman ben tekrar yeniletmek zorunda değilim.
Sen yeniletmiyorsun, senin buyruğunla yenilenmez zaten. . Eğer ücretini tazmin etmeyi teklif edersen yenilerler belki görüşebilirsin. Sen aldığın hizmetten memnun değilsen düzeltilmesini talep edersin, gereken testleri onlar yapar ve olumlu ya da olumsuz bir sonuç alırsın. Verilen hizmetten halen memnun değilsen hizmet almaktan vazgeçebilirsin. Bende 1ms ping olmasını, çevrede çöp olmamasını, asfaltların kaldırımların yıkık dökük olmamasını, musluk sularının sağlıklı olmasını vs isterim. Fakat burası Türkiye, henüz bazı insani standartlara ulaşabilmiş değiliz. senin pingin oyun oynarken 50'den 120'lere çıkıyor diye ülkede kalkınma projesi yapılacağını zannetmiyorum açıkçası :p
 
Sen yeniletmiyorsun, senin buyruğunla yenilenmez zaten. Eğer ücretini tazmin etmeyi teklif edersen yenilerler belki görüşebilirsin. Sen aldığın hizmetten memnun değilsen düzeltilmesini talep edersin, gereken testleri onlar yapar ve olumlu ya da olumsuz bir sonuç alırsın. Verilen hizmetten halen memnun değilsen hizmet almaktan vazgeçebilirsin. Bende 1ms ping olmasını, çevrede çöp olmamasını, asfaltların kaldırımların yıkık dökük olmamasını, musluk sularının sağlıklı olmasını vs isterim. Fakat burası Türkiye, henüz bazı insani standartlara ulaşabilmiş değiliz. Senin pingin oyun oynarken 50'den 120'lere çıkıyor diye ülkede kalkınma projesi yapılacağını zannetmiyorum açıkçası :p

Ben zaten yeniletmek zorunda değilim. Baştan düzgün yapsalardı. Yazdığım şeyleri de okumamışsın. Buraya boş yorum yapmaya gelmişsin. Bütün internet servis sağlayıcılarında sorun yaşamam normal mi sence? Ek olarak 50'den 120'lere çıkması bir örnek. Ben Online oyunlarda mermimin işlemesini istiyorum. Merminin işlemesi lüks olmaması gerekir. Ülkede kalkınan bir şey yok zaten.
 
@MermisiİşlemeyenAdam bak kardeşim git yap pingplotter testini 5 dakika var ise test sonuçunda paket kaybı Comnet'e şikayette bulun bu kanıtlarla. Pingin normal olduğunu fakat paket kaybı yaşadığını.

İki tane oyun sunucusuna test yap. CS:GO ve warface sunucularına yap.

Sorunu olan adam tavsiyelere uyar dener. Pingplotter yap diyen tek ben değilim o konuda çoğu kişi yapmanı söyledi. Ama sen inatla yapmıyorsun hala saha dolabı ve Comnet deyip duruyorsun.

O kutuya gelen şey fiber zaten paket kaybı olmaması gerekir. Ve suya falan değse kablo zarar gelmez. Bakır tam tersi suyu görürse Allah emanet internet.

Baktığımda sadece fiber olan taraf açık bakırların olduğu yer değil. Nperf yük testine sokuyorsun ve paket kaybım var diyorsun. Bakır kullanıyorsun arkadaşım.

Bakır download ve upload aynı anda yaparsa ping çıkar ve paket kaybıda çıkabilir. Bu ping değerlerini alıyorsan hattın fastpath modunda bu moda paket kaybını %1-2 bazen görmen normal.

Benim hattım çok iyi değil ama arada görüyorum. CRC hataların fazla ise zaten paket kaybı ve pingin olması normal SNR değerlerin ne kadar oluyor? Ortalama olarak.
 

Geri
Yukarı