Sahibinden.com GeT %100 güvenilir midir?

Sahibinden.com Get güvenilir midir?

• Güvenilirdir. Daha önce alışveriş yapmışlığım var.

Oy: 10 27,8%
  • Güvenilmezdir. Daha önce alışveriş yapmışlığım var.

Oy: 3 8,3%
  • Bence güvenilirdir. Daha önce alışveriş yapmışlığım yok.

Oy: 14 38,9%
  • Bence güvenilmezdir. Daha önce alışveriş yapmışlığım yok.

Oy: 9 25,0%

• Oy verenlerin toplamı
    36
Yer
Klavye
Daha fazla  
Meslek
Harf, sayı yazmak.
Arkadaşlar Sahibinden.com GeT ile alışveriş %100 güvenilir midir? Ve bu GeT olayı nasıl işliyor? Yani adam bana elma yollayacağım deyip armut yollayabiliyor mu? Yoksa belirli bir kontrolden mi geçiyor?

Kısmen güvenli.
Ürün sattığınızda alıcı aynı ürünün bozuk olanını geri gönderebilir, bu durumda kanıtlayabileceğiniz bir şey yok çünkü fatura düzenlenmiyor, irsaliye düzenlenmiyor.
İçinde gönderdiğiniz ürününün bir kaydı yok.

Alıcı iseniz, farklı bir ürün geldiğinde kargoyu kabul etmezsiniz veya iade edersiniz kabul etmeden. Bu konuda da bir sistem açığı elbet vardır.

Peki satıcı için de güvenilir midir? Mesela ben GeT ile bir laptop satıyorum. Dürüst bir satıcıyım ilandaki laptop ne ise gerçekten onu alıcıya gönderiyorum. Alıcı laptopu alıyor. İçinden RAM, HDD, CPU gibi sökülebilen parçaları söküp bana geri yollama gibi bir şansı var mı? Yani alıcı aldıktan sonra itiraz edip parasını geri alabiliyor mu?

Yukarıdaki seçeneklere bence kısmen veya benzeri bir seçenek daha eklemelisin. GeT ile çok alış-veriş yaptım ve hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar. Fakat sorun yaşayanları da çok okudum. Bence senin aldığın önlemler kadar güvenli bir sistem. Tek başına değil yani. Ben bu tip alış-verişlerde çok titiz davranırım mesela. O yüzden nazar değmesin başıma bir şey gelmedi.

Yukarıdaki seçeneklere bence kısmen veya benzeri bir seçenek daha eklemelisin. GeT ile çok alış-veriş yaptım ve hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar. Fakat sorun yaşayanları da çok okudum. Bence senin aldığın önlemler kadar güvenli bir sistem. Tek başına değil yani. Ben bu tip alış-verişlerde çok titiz davranırım mesela. O yüzden nazar değmesin başıma bir şey gelmedi.
Ekran kartı alacak biri mesela ne gibi önlemler alabilir ? O biride benim bu arada :D Ben 1 gün test 2 günde oyun oynuyorum kart ile ve PCB sini açıp bakıyorum hasar varmı diye sorun yoksa onaylıyorum mesela.

@ESY ben olsam aynı şehirdensek kesinlikle elden alırım ve evde beraber test etmek isterdim. Eğer başka şehirdense ürünün anlık fotolarını isterdim detaylı. Teslim aldıktan sonra test edeceğimi ve ona göre onay vereceğimi belirtirdim. Çünkü bazıları kargo teslim edildi mesajı görünce hemen arıyor hadi onay ver diye. Kargoyu açarken ve ürünü çıkarırken bir fotoğrafını veya videosunu çekerdim eğer şüphelenirsem. Test olumlu ise onay veririm. Değilse önce Sahibinden ile sonra da alıcı ile iletişime geçip durumu belirtirim açıklama yaparız karşılıklı ve geri gönderirdim. Eğer itiraz ederse Sahibinden'e kargodan çıkarırken ve kargoya geri koyarkenki resimleri yollayıp ürünü değiştirmediğime dair kendimi kanıtlardım. Çok şüpheci ya da pimpiriklisin demeyin sakın:) İnternet bu kimin ne olduğu belli olmaz:)

@ESY ben olsam aynı şehirdensek kesinlikle elden alırım ve evde beraber test etmek isterdim. Eğer başka şehirdense ürünün anlık fotolarını isterdim detaylı. Teslim aldıktan sonra test edeceğimi ve ona göre onay vereceğimi belirtirdim. Çünkü bazıları kargo teslim edildi mesajı görünce hemen arıyor hadi onay ver diye. Kargoyu açarken ve ürünü çıkarırken bir fotoğrafını veya videosunu çekerdim eğer şüphelenirsem. Test olumlu ise onay veririm. Değilse önce Sahibinden ile sonra da alıcı ile iletişime geçip durumu belirtirim açıklama yaparız karşılıklı ve geri gönderirdim. Eğer itiraz ederse Sahibinden'e kargodan çıkarırken ve kargoya geri koyarkenki resimleri yollayıp ürünü değiştirmediğime dair kendimi kanıtlardım. Çok şüpheci ya da pimpiriklisin demeyin sakın:) İnternet bu kimin ne olduğu belli olmaz:)
Çok doğru. Video kaydı önerini bende uygulayacağım, 8 gün kaldı 1080 alacağım 2.elden gerçi ben şimdiden ürünün anlık fotoğraflarını aldım kutu içeriği faturası ve ürünün detaylı fotoğrafları. Kartın arka palaka kısmındaki ürünün açılıp açılmadığına dair küçük yapışkanı dahi duruyor. Zaten test konusunu siparişi geçmeden belirtiyorum.

şimdiden ürünün anlık fotoğraflarını aldım kutu içeriği faturası ve ürünün detaylı fotoğrafları.
Hiç taviz verme. Mırın kırın ettiği anda hocam teşekkürler ben güvenemem böyle de kestir at. Sakın ucuza geldi kaçırmayayım deme. Valla paran gider öyle kalırsın:) Ben kendim satarken kargo bürosundan iptal edip geri döndüğümü bilirim yani:)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı