Sahibinden.com güvenli mi?

GeT sistemi alıcıyı koruyor tamamen, satıcıyı koruyan bir prosedürleri maalesef yok. Ben de monitörümü satıyorum mesela şu an ve birkaç kişi GeT ile satışa koyarsanız alırım diyor. GeT ile satışa koydum diyelim, ürün gitti adama ve olacak ya bir ihmal oldu ürüne zarar geldi. Bu durumda senin haklarını sahibinden korumuyor maalesef. Adam ürünü size geri yolluyor ve parası zaten onaylamadan yatmadığı için geri iade oluyor. Haziran ayında üç adet ürün sattım (kasa, psu ve m2 ssd) bunları normal yoldan sattım. Benden ürünü satın alan kişilerin bulunduğum bölgede x bankasında tanıdıkları ve kendi bulunduğu ilde o bankanın şubesinde çalışıyor olmasından ötürü ürünü ben bankadaki görevliye teslim ederek para işlemini öyle gerçekleştirmiştim. Bankadaki görevli de zaten bankaların kendi anlaşmalı kargoları olduğu için akşama ürünleri kargoya vermişti. Böyle seçenekler olursa daha iyi, diğer türlü GeT ilanına hassas ürünler için karşıyım.

Hayır. GET'in pek çok avantajı var. İstersen dolandırıldığım ve GET sayesinde paramı kurtardığım konumu oku. GET olmasaydı o adamdan hiçbir şekilde bir şey talep edemezdim. Paramın üstüne de bir bardak su içerdim. GET sayesinde para satıcıya geçmeden iade talebinde bulunup parayı dondurabiliyorsun. Sana gönderdiği eşyayı geri kargoladığında ve satıcı aldığında para sana iade ediliyor. Evet oturdukları yerden bedava komisyon kazanıp dünyanın parasını kaldırıyorlar. Ama GET işlevsiz, demek. Pek doğru değil.

Hocam parayı önce yollayıp ürünün kargolanmasını beklerseniz tabi GET daha avantajlı olur. Ama şu dönemde güvenmeden kim parayı yollar ki ?

Diyelim satıcısınız ve alıcı ürünü bozup size geri yolladı bu ürün bozuk diye ? sahibinden kime güvenecek kimin doğru söylediğini anlayacak ?

yada satıcı kutuyu size boş yolladı ? ama ben size ürünü yolladım dedi sahibinden kimin haklı olduğunu nasıl anlayacak ?

Bunun gibi sebeplerden GET'in çok iyi bir sistem olduğunu düşünmüyorum.

GeT sistemi ile bir işlemci aldım. Kutusu, fanı vs olmamasına rağmen sıfır yazıyordu. Sonradan öğrendim ki gelen; "Tray İşlemci" dedikleri şeymiş. Forumda önerilen testlerde bir sorun yaşamadım, hala kullanmaktayım.

Kusura bakma. Direkt alıntılayıp tek tek cevap vermek isterdim. Ama çok yazım yanlışı yapıyorsun.

Şöyle söyliyeyim. Başta dediğim gibi ortada çarpık bir sistem var. GET tamamen alıcıyı korurken, GET'siz işlemler de tamamen satıcıyı koruyor.

Ben bir alıcı olarak neden mağdur olacağım seçeneği tercih edeyim ki? Satıcı mağdur olsun benim için daha iyi. Doğru bir düşünce değil. Ama alıcıların psikolojilerini anlayabiliyorum. Çünkü benim başıma da geldi.

Bu yüzden bütün ürünlerimi GET ile satıyorum. Risk alıyor muyum? Hem de dibine kadar. Sonuçta alıcı malımı bozup yollayabilir ve ben hiçbir şey kanıtlayamam ya da uzun süren bir davaya dönüşür.

Ticaret risk, demektir. Satıcı olarak bu riski göze alabiliyorum. Çünkü o malı kullandım ve fayda sağladım. Ondan sonra bahsettiğim tatsız durumlar oluşsa bile üzülmem. Ama alıcı olarak bu riski asla almam. Çünkü o maldan daha hiçbir fayda sağlayamadım. O yüzden GET öneriyorum alıcılara.

İkinci dediğin şey ya satıcı bana boş kutu gönderirse. İşte GET ile bunu tamamen def ediyorsun. Kutu boşsa kutuyu kapatır. Parayı dondurur. Boş kutuyu kargoya geri verirsin ve paranı geri alırsın. Bu kadar.

Ben de senin gibi GET'in mükemmel olduğu düşünmüyorum. Ama kör, topal iş görüyor bir yerde. En azından bozuk ekran kartını paramızı kaptırmadan geri iade edebiliyoruz bu sayede. 😉

Ticaret risk, demektir. Satıcı olarak bu riski göze alabiliyorum. Çünkü o malı kullandım ve fayda sağladım. Ondan sonra bahsettiğim tatsız durumlar oluşsa bile üzülmem. Ama alıcı olarak bu riski asla almam. Çünkü o maldan daha hiçbir fayda sağlayamadım. O yüzden GET öneriyorum alıcılara.

Ben de senin gibi GET'in mükemmel olduğu düşünmüyorum. Ama kör, topal iş görüyor bir yerde. En azından bozuk ekran kartını paramızı kaptırmadan geri iade edebiliyoruz bu sayede. 😉

O zaman en başa dönüyoruz :) Bende demiştim ki ; Valla get de çok iyi bir sistem değil aslında.

Şuna katılmıyorum. Getsiz işlem tamamen satıcıyı korur diye bir şey söz konusu olamaz. Burada da ikinci el satışlar oluyor. Herşey satıcının elinde mi ? Hayır tabi ki. Siz önce parayı yollamayabilirsiniz yakınsanız önce ürünü görüp deneyebilirsiniz veya elden alınca anlaşılabilir ise o şekilde alınabilir yada evine kabul ederse çalışır haline bakıp alabilirsiniz vs vs.

Ayrıca satıcı olarak ürünü kullandım faydalandım tatsız durumlar oluşsa bile üzülmem demek diye bir şey söz konusu bile olamaz. Hangi satıcı bu durumda üzülmez :) En az alıcı kadar üzülür.

Ben Get'i önermiyorum demedim ki zaten :) tabi ki hiç yoktan iyidir. Ancak dediğim gibi çok iyi bir sistem değil bunda hemfikiriz.

Birde ürün alırken gerçek fotolarının olması hatta en azından whatsapp gibi yerlerden çalışır halinin videosunu falan göndermekte alıcı için daha iyi olacaktır.
Sahibinden de bir şey satmak istediğim de benden kimlik fotokopisi istiyor.

Bu adamlara kimlik fotokopisini yollamak ne kadar güvenli? 🤠

Yeni mi üye oldunuz ? Benden istemiyor. Belki yeni üyeler için geçerlidir bilmiyorum. Güvenlik için daha iyi olacaktır. Bence yollamanız da bir sakınca yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı