Sahibinden.com neden GET'siz alışverişe izin veriyor?

GET ilanda bana göre satıcı için sıkıntılı durum. Sen ürünü gönderirsin adam aynı ürünün bozuk olanını gönderir çok kanıtlanamaz. Veya almadım da diyebilir nedense bana GET hiç güvenli gelmiyor satıcı açısından. Ama şöyle bir sistem olsa çok daha iyi çalışır. Satıcı ile alıcı anlaştıktan sonra para ve ürün sahibinden.com'a gönderilip, transfer işlemlerini direk firma yapsa çok güvenli olur.

GET ilanda bana göre satıcı için sıkıntılı durum. Sen ürünü gönderirsin adam aynı ürünün bozuk olanını gönderir çok kanıtlanamaz. Veya almadım da diyebilir nedense bana GET hiç güvenli gelmiyor satıcı açısından. Ama şöyle bir sistem olsa çok daha iyi çalışır. Satıcı ile alıcı anlaştıktan sonra para ve ürün sahibinden.com'a gönderilip, transfer işlemlerini direk firma yapsa çok güvenli olur.
Olabilir ama satılan ürünlerin bir seri numarası illa vardır. Mesala ekran kartı satılıyor diyelim, ben satıyorum sen alıyorsun. Sen satın aldın ve benden ürünü göndermemi bekliyorsun diyelim, ben hemen ekran kartını sisteme takıp test programlarıyla teste tabi tutarım. Yani anlaştığımız ekran kartı gönderilmeden seri nosu ve test sonuçlarını gösteren video kayıt altına alırım.(en fazla 10-15dk alır) Sana ptt kontrollü ödeme ile gönderirim ve gönderdiğim ürünün seri numarasını söylerim, sende onu kontrol ederek alırsın.(ilan dışında ürün göndermeye yönelik önlem) Aynı şekilde sende video kayıta alarak testini yaparsın ve bir iki gün sonra onay veya iadeni geçersin yine aynı yolla. Üründe sıkıntı olmamasına rağmen vazgeçtiysen kargoyu sen karşılarsın. Bende gelen kartı alırken seri nosuna bakarak, tekrardan testten geçiririm. Böylece izlenebilirlik sağlanmış olur. FArklı ürün göndermeye riski, ürünü değiştirip geri gönderme riski, ürünü bozuk geri gönderme riski ortadan kalkar. Bu uğraşmalı bir yol ama yapılan adımlar izlenebilirlik oluşturur, anlaşmazlık durumunda bir delil olur. Donanımların hem üzerinde hemde sistemde bir kayıt numarası vardır sanırım.O numaralar baz alınır.
Ama şunda haklısınız, şuanki GET komisyonları gereğinden fazla yüksek. Buda alıcıya dezavantaj demek. Sahibinden.com'un bunu düşürüp bu sisteme daha çok cazip yapması lazım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı