Sahibinden.com Param Güvende ile dolandırılmayın

Selamünaleyküm bugün sizlere yaralı olacağını düşündüğüm bir şeyi paylaşacağım.

Sahibinden de Param Güvende ile alışveriş yaparken dikkatli olun. Örnek veriyorum bir telefonmu alacaksınız direk sahibinden.com uygulamasından sipariş verin. Eğer adam size telefon numarasanı verip WhatsApp üzerinden bir site atarsa ona girmeyin bilinki sahte sahibinden sitesidir ve havale/eft IBAN'dan direkt adamın hesabına geçer para.

Uyarı! Normal sahibinden sitesinde Param Güvende ile alışveriş yaptığınızda para satıcının eline ulaşmaz ve ürün size geldiğinde 3 gün içinde onaylarsınız. Ama dolandırıcıların attığı sitede direk IBAN üzerinden para adamın hesabına geçer.

Size bir örnek vereyim: Geçen hafta arkadaşım PS 4 buldu ve temiz gözüküyordu oyunluydu. Arkadaşım adama mesaj attığında adam numarasını verdi ve WhatsApp üzerinde yazın dedi. Arkadaşım da yazdı görüştüler konuştular anlaştılar en son 3 500 TL'ye. Arkadaşım bir anlık heyecana kapıldı ve dolandırıcının WhatsApp üzerinden attığı linke girdi ve ürünü oradan satın aldı 3 500 TL direk adamın hesabına geçti. Sonra bir terslik olduğunu benden öğrendi. ( dedimki benim bildiğim normal sahibinden Param Güvende ile alırsan para sahibindende kalıyor ve ürün senin eline geçtiğine satıcıya para ulaşıyor.) Şimdi mağdur durumda mahkemeye verdi.

Size bir tavsiye sahibinde de Param Güvende ile alışveriş yapacaksanız asla WhatsApp üzerinde adamla iletişime geçmeyin. ( tabii ki de geçebilirsiniz ama bir link atıyorsa %99 dolandırıcıdır). Bir ürün alacaksanız direkt sahibinden.com üzeri ile alın.

Ve son tavsiyem Param Güvende ile alışveriş yapmanızı önermiyorum mesela sen adama laptop sattın ama adam laptopu iade etmek isterse edebilir ama iade etmedende istediğini yapar mesela içindeki HDD'yi değiştirip sana gönderirse sen gene bir şey yapamazsın.

Umarım faydalı olmuştur.

Hocam nasıl sonuçlandı?

Biraz geç cevap veriyorum ama olsun. Sonuç yok. O kadar avukat parası falan her şey boşa gitti. Arkadaşım daha da uğraşmıyor zaten. Saracoğlu bile milyonlar dolandırıldı parasını geri alamadı. Bizim 3-5 kuruş parayı takmıyorlar bile. Dolandırıldıysan gitti. Daha alamazsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı