Sahibinden.com param güvende ile satış nasıl yapılır?

soon

Hectopat
Merhaba,
Ben sarı site üzerinden bir notebook satışı gerçekleştirdim param güvende ile fakat siparişi onaylamadan önce aklıma takılan bir şey oldu. Sanırım 2 gün iade süresi veriyor site fakat Notebook'u zarar verip geri yollama ihtimalide var alıcının, bu durumda nasıl bir yol izlenir, herhangi bir mağduriyet yaşamak istemiyorum açıkçası.

Merhaba,
Ben sarı site üzerinden bir notebook satışı gerçekleştirdim param güvende ile fakat siparişi onaylamadan önce aklıma takılan bir şey oldu. Sanırım 2 gün iade süresi veriyor site fakat Notebook'u zarar verip geri yollama ihtimalide var alıcının, bu durumda nasıl bir yol izlenir, herhangi bir mağduriyet yaşamak istemiyorum açıkçası.
Buradan ayrıntılı bir şekilde bakabilirsiniz.

Hocam genelde satıcının değil alıcının korunduğu bir sistem bu. Zaten çok fazla şikayet var. Ne yaparsanız yapın alıcının vicdanına kalmış gibi duruyor.

Merhaba,
Sahibinden ürün satmanızı önermem. Daha önceki deneyimim'de 'alıcı' sorun çıkartabiliyor ve satıcı'dan çok alıcının önemseniyor... Örnegin; Sağlam ürün gönderirsin, bozuk olarak gönderir ürünü. Paranı dahi alamazsın. Elden satış yapmanızı öneririm.

Sahibinden ürün satmanızı önermem. Daha önceki Deneyimim'de 'alıcı' sorun çıkartabiliyor ve satıcı'dan çok alıcının önemseniyor... Örnegin; sağlam ürün gönderirsin, bozuk olarak gönderir ürünü. Paranı dahi alamazsın. Elden satış yapmanızı öneririm.

Açıkçası çok kararsız kaldım. Satmam da gerekiyor, alıcıda çok iyi konuşuyor bana ulaşır ulaşmaz ürünü onaylayacağım ihtiyacım var diyor ama yine de insan güvenemiyor, maalesef elden verme imkanımda yok.

Sanırım 2 gün iade süresi veriyor site fakat Notebook'u zarar verip geri yollama ihtimalide var alıcının, bu durumda nasıl bir yol izlenir?
Sahibinden bu tarz bir durumda sizi savcılığa yönlendiriyor. İşinizi savcılıkta görmeniz gerekiyor.

Fiyatı yüksek şeyleri Param Güvende ile satmanızı önermem. Tamamen alıcıyı koruyan bir sistem. Güvenmeyin hocam kimseye. Durduk yere savcılıkla falan uğraşmanız gerekir.

Ürünü hala göndermediyseniz satışı iptal edebiliyorsunuz.

Sahibinden bu tarz bir durumda sizi savcılığa yönlendiriyor. İşinizi savcılıkta görmeniz gerekiyor.

Fiyatı yüksek şeyleri param güvende ile satmanızı önermem. Tamamen alıcıyı koruyan bir sistem. Güvenmeyin hocam kimseye. Durduk yere savcılıkla falan uğraşmanız gerekir.

Ürünü hala göndermediyseniz satışı iptal edebiliyorsunuz.

Kendimi garantiye alacağım bir yöntem yok mu hocam çünkü dediğim gibi satmam gerekiyor.

Kendimi garantiye alacağım bir yöntem yok mu hocam çünkü dediğim gibi satmam gerekiyor.
Bulunduğunuz şehirde elden satmak. Ya da havale/eft sonrası kargo yapmak. Alıcının işine geliyorsa alır zaten.

Param Güvende, Dolap vb. sistemler sadece alıcıyı korur.

Ufak tefek, fiyatı fazla olmayan şeyleri buralarda satabilirsiniz. Fakat yüksek değerleri ürünleri bu sistemleri kullanarak satmanızı kesinlikle önermem.

Ya da havale/eft sonrası kargo yapmak. Alıcının işine geliyorsa alır zaten.

Hocam bu yöntem daha sağlıklı olacaktır, kargoya gidip ürünü kargoya vereceğime dair görsel atacağım, alıcıda parayı o an atar, iki tarafta mağdur olmamış olur, tabii alıcının işine gelirse.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı