Sahibinden.com üzerinden sattığım sağlam anakartın bozuk çıktığını iddia eden alıcı

Yaklaşımınız çok yanlış. Ürünün garantisi varsa garantiden destek almayı deneyebilirdiniz. İki kişi arasında bir ticaret oluyor ve karşı tarafta bir memnuniyetsizlik oluşuyor. Siz bunu çözmeye çalışmak yerine karşı tarafı yalnız bırakıyorsunuz. Duruma dışarıdan baktığımda iki tarafın da hatalı olduğunu varsayabilirim. Sizin hatanız kanunen kanıtlanamasa da pek etik sayılmaz. Elektronik bir donanım herhangi bir sebepten bozulmuş olabilir. Yetkili servise kartı ulaştırıp sebebini öğrenmek ve ılımlı şekilde iletişim kurmayı denemek yerine birbirinizle atışmanız uygunsuz olmuş. Yerinizde olsam özür dilerdim ve beraber garanti sürecini takip etmeyi teklif ederdim. (Garantisi varsa tabi.)

Yaklaşımınız çok yanlış. Ürünün garantisi varsa garantiden destek almayı deneyebilirdiniz. İki kişi arasında bir ticaret oluyor ve karşı tarafta bir memnuniyetsizlik oluşuyor. Siz bunu çözmeye çalışmak yerine karşı tarafı yalnız bırakıyorsunuz. Duruma dışarıdan baktığımda iki tarafın da hatalı olduğunu varsayabilirim. Sizin hatanız kanunen kanıtlanamasa da pek etik sayılmaz. Elektronik bir donanım herhangi bir sebepten bozulmuş olabilir. Yetkili servise kartı ulaştırıp sebebini öğrenmek ve ılımlı şekilde iletişim kurmayı denemek yerine birbirinizle atışmanız uygunsuz olmuş. Yerinizde olsam özür dilerdim ve beraber garanti sürecini takip etmeyi teklif ederdim. (garantisi varsa tabii.)

Garantisi yok faturası var sadece. Teknik desteği kalmamış 4 sene öncesinin kartı. Karşı taraf elden gelecek bir şey olmadığı halde konuyu uzattığı için engellemek zorunda kaldım. Ben neden adama parasını geri verip kargoda veya başka bir şekilde benim elimden çıktıktan sonra bozulmuş bir kartı geri alayım? Ben e ticaret sitesi değilim arkadaşlar herhangi bir online 2. el dükkanım da yok dikkatinizi çekerim. Benim gönderdiğim kart sapa sağlamdı arkadaş onu bunu bilmem. Evet kanıtım yok ama en azından kendim biliyorum. Uzlaşılacak bir şey yok hata da ona ait sonuçları da. bundan sonra işimi sağlama almadan kimseye çöp satmayacağım durduk yere dolandırıcı muamelesi yiyoruz elimizdeki maldan oluyoruz. Ayrıca bu adamın aynı kartın bozuk olanıyla değiştirmeye çalışmadığını nereden bilebilirim? Ben de hatalıyım ama sonuçlarını çekmesi gereken taraf alıcı.
Bu konu beni fazlaca gerdiği için sakin bir üslupla yazamıyorum kusura bakmayın ve kişisel algılamayın.

Ayrıca bu adamın aynı kartın bozuk olanıyla değiştirmeye çalışmadığını nereden bilebilirim?

Bu tarz şeyler aklınıza nereden geliyorum bilmiyorum. Sizin arızalı bir kartı ona satmaya çalışmadığınızı nereden bilebiliriz? Böyle varsayımlar yaparsak işin içinden çıkamayız. Yasal yollardan pek bir şey hakkı yok karşı tarafın. Keyfiniz isterse yardım edin, istemezse etmeyin. Tamamen size kalmış.

Bu tarz şeyler aklınıza nereden geliyorum bilmiyorum. Sizin arızalı bir kartı ona satmaya çalışmadığınızı nereden bilebiliriz? Böyle varsayımlar yaparsak işin içinden çıkamayız. Yasal yollardan pek bir şey hakkı yok karşı tarafın. Keyfiniz isterse yardım edin, istemezse etmeyin. Tamamen size kalmış.
Ben size kendimi kanıtlamaya çalışmıyorum kardeşim ihtiyacım da yok. Öyle bir şey yapsam neden gelip burada başlık açayim manyak mıyım? Ben kendimi ve ne yaptığımı biliyorum teşekkürler.

Ben sahibinden.com'da bir bilgisayarcıya anakart sattım. Yaklaşık 300 TL değerinde. Anakartın tek arızası HDMI çıkışıydı ve ürün açıklamasında belirttim. Onun dışında tertemiz çalışır bir şekilde sistem yükselttiğim için kendi kasamdan çıkarıp rutubetsiz kapalı bir ortamda muhafaza ettim, satılığa çıkardım. Bir süre sonra bu alıcıyla anlaştık. Benden ne video istedi, ne bir şey ben de istemediği için uğraşmadım. Paramı hesabıma yatırdı ürünü güzelce korunaklı şekilde paketledim ve yolladım. Tertemiz ve çalışır durumdaydı ben yolladığımda. Daha sonra alıcı bana mesaj attı ürünü alıp test ettiğini ve hiçbir şekilde çalışmadığını söyledi. Teknik servise götürmüş, sormuş anakart çalışmıyor arızalı dedi. Benden anakartı geri almamı istiyor. Ben açıkçası kimsenin hakkını yemek istemem. Ticarette güvenilirliğe ve dürüstlüğe çok önem veririm. Bana yapılmasını istemediğimi kimseye yapmak istemem ama ben bu olayda sorumluluğun bana ait olduğunu düşünmüyorum arkadaşlar. Kendim de mağdur olmak istemiyorum. Ben nereden bileceğim anakartın bizzat alıcı tarafından istismar edilmediğini? Kargo sürecinde de hasar görmüş olabilir. Şimdi size danışmak istediğim şey şu bu olayda kabak kimin başına patlayacak? Alıcı da sorumluluk kabul etmiyor ben de etmiyorum. Eğer kargo hasarı oluştuysa kargonun sorumluluğunu alacağıma dair hiçbir şey söylemedim. Ürünü kargo ile almak isteyen de alıcıydı. Siz olsaydınız ne yapardınız?

Edit: Adama sorumluluğu kabul etmediğimi bu konuyu uzatmak istemediğimi ve reddettiğimi bildirip. Mağdur olduğunu düşünüyorsa gerekli yerlere şikayette bulunabileceğini söyleyip daha fazla rahatsız etmesini istemediğim için engelledim. Bundan sonra ikinci el ürün satarken her aşamayı kaydedin arkadaşlar kimseyle sorun yaşamayın.

Bence bilgisayarcı arkadaş bozuk anakartın yerine yeni anakart sipariş etti bu bozuk deyip kendindeki anakartı size kakıp sağlam olan anakartı satmak istiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı