Sahibinden.com'da başıma gelen olay

Dostum sorularını çok özet bir şekilde yanıtlayacağım.
1- Senden herhangi bir talebi olamaz. Uzaktan satışta aksine bir sözleşme olmadığı yahut satıcının alıcıya malı ulaştırmayı üstlenmediği sürece hasar alıcıya aittir. Bu yüzden endişelenmene gerek yok. Sakın ola iade falan alma.
2- Hakaret hususunda, her ne kadar telefon konuşmalarının kayda alınıp delil olarak mahkemeye sunulması mümkün olmasa da, WhatsApp yahut SMS mesajlarını delil olarak ileri sürebilirsin. Arkadaşların dediklerine bakma eğer açık bir hakaret söz konusu ise ki görünen O, TCK md. 125 F. 1 kapsamında suç duyurusunda bulunabilirsin. Yazışmaların içeriğinde küfür var ise doğrudan ceza alır. Gerçi hakaret suçu uzlaştırma kapsamında. Bu arkadaş seni yolayım demiş fakat uzlaştırmada belki sen ondan 500-1500 TL arası bir para alabilirsin. Özellikle devlet memuru ise yahut sicil kaydının problem yaratacağı kişilerden ise, emin ol bu meblağları ödeyecektir.
3- Hukuki sorunlarınız olduğunda normal vatandaştan bilgi almaya çalışmayın. Mesajları okuyorum çok acayip şeyler görüp şok oluyorum. Hukuk sistemine olan eleştirilerin bazılarını anlayışla karşılıyorum fakat lütfen bilmediğiniz özellikle uzmanlık gerektiren konularda başkalarının hayatını etkileyecek sözler sarf etmeyin.

Eline sağlık çok güzel yazmışsın. Film senaryosu olmuş bu iyice

Bu ürün kargoda kırılmış olabilir veya kendi takmaya çalışırken kırdı, şimdi yalan söylüyor. Alan kişi ergen yaşlarda mı, daha mı ufak, olgun biri mi? gerçekten merak ettim. Çünkü velet birine benziyor gibi. Çok fazla karşılaştım bu tür insanlarla. Bu konuya açıklık getirirseniz iyi olur.

Arkadaşlar ban yemiştim yazamadım adama ikna ettim 20TL attım sustu ama küfürleri içinde dilekçe gönderdim avukat vasıtasıyla avukata %60komisyon verdim ve para ödemedim.

Benzer durum başına geldi. 2 adet ram gönderdim. Bozuk diye para iadesi istendi. Bende ürünleri geri istedim. Sisteme takıp çalıştırıp gösterdim. Sonrasında diyor ram bozuk değil uyumsuzmuş.

3.300 TL altındaki borçlar için hiçbir yasal işler başlatılamaz. 40 TL için bu kadar uğraşması gerçekten komik 8-10 yaşında sanırım arkadaş.

Ben birisine 8 GB RAM'i 4 GB sanarak satmıştım. Bir süre sonra sizin RAM 8 GB idi diye mesaj attı ve bana para gönderdi. Almak istemedim ama ısrar etti. Böyle adamlar da var 40 TL için bu kadar küfür edenler de işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…