Sahibinden kargosu hasarlı gelirse ne olur?

• Konuyu başlatan 732017
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.036

732017

Decipat
Merhaba. 2-3 gün önce Sahibinden'den RX 550 siparişi verdim.
Ancak kargom hasarlı gelirse ne yapmam gerek? Sahibinden uygulamasında kutu hasarlı ise açmayıp tutanak tutturunuz diyor. Nasıl tutacağım?
Veya kutuyu açıp ürüne hasar gelmediyse kullansam mı?

Kutu hasarlıysa ve içinize sinmezse kuryeye tutanak tutmasını veya alıcı kabul etmedi diye ret vermenizi söyleyebilirsiniz. Eğer kargocu kapıya bırakıyorsa teslim düşmemesi için önceden haber vermeniz daha iyi olur. Ya da dağıtıma çıkmamasını isteyip şubede kutu hasarını kontrol edip ona göre işlem yapabilirsiniz. Ama açarsanız teslim işlendiği için sorun yaşanabilir. Kuryeler genelde özellikle adrese çağırılmadığı sürece tutanakla uğraşmıyorlar. Ben olsam şubeye giderdim. Sonra duruma göre bakıp teslim almak size kalmış. Aldıysanız ve açarken video çekerek kutuyu açmanız daha sağlıklı olabilir. Aksi bir durumda elinizde kanıt bulunur.

Kutu hasarlıysa ve içinize sinmezse kuryeye tutanak tutmasını veya alıcı kabul etmedi diye ret vermenizi söyleyebilirsiniz. Eğer kargocu kapıya bırakıyorsa teslim düşmemesi için önceden haber vermeniz daha iyi olur. Ya da dağıtıma çıkmamasını isteyip şubede kutu hasarını kontrol edip ona göre işlem yapabilirsiniz. Ama açarsanız teslim işlendiği için sorun yaşanabilir. Kuryeler genelde özellikle adrese çağırılmadığı sürece tutanakla uğraşmıyorlar. Ben olsam şubeye giderdim. Sonra duruma göre bakıp teslim almak size kalmış. Aldıysanız ve açarken video çekerek kutuyu açmanız daha sağlıklı olabilir. Aksi bir durumda elinizde kanıt bulunur.
Hocam şuan hedef direkt adresim olarak gözüküyor ve değişmiyor. Nasıl değiştirebilirim ki?

Hocam şu an hedef direkt adresim olarak gözüküyor ve değişmiyor. Nasıl değiştirebilirim ki?

Takip kodundan kargo durum sorgulama yerinden teslimat şubesi var. Abc kargo Technopat şubesi telefon numarası gibi internete aratırsan numarası çıkar. Gün içinde şubeyi ara ve bilgilendir. Daha kargoya verilmediyse 10 11 ya da 14.00 saatlerinde yoğunluk yokken aramanız daha iyi olur. Ama verildiyse 08-8.15 gibi ararsanız daha dağıtıma çıkmadan mal indirirken haber vermiş olursunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı