Sahibinden Param Güvende ile satış yapmak güvenli mi?

Arkadaşlar onerdiginiz baska bir yontem var mı?
Arkadaşların yazdığı gibi, satış için daha güvenli bir yol bulun.
Çevremde sorun yaşayan çok kişi oldu. Adam bilgisayarın ekran kartını değiştirip yerine bozuk bir ürün takıp geri gönderse, hiç bir şey ispat edemezsiniz.
Satmayın.
İptal edin ya da kargoya vermeyin (zaten belli bir süre kargolamayınca otomatik iptal olacak.)
Dostum karar senin ama ben Sahibinden.com üzerinden satış yapmayı bıraktım artık satıcıyı korumuyor.

Arkadaşlar onerdiginiz baska bir yontem var mı?
Alıcının bulunduğu semt de tanıdığınız var ise ona gönderin o satsın.
Başka da bir yöntem yok.
Karşı taraf size madem param güvende şeklinde satmıyorsunuz o zaman şöyle yapalım böyle yapalım der ise cümlelerine itibar dahi etmeyin ve derhal engelleyin sistem üzerinden.
Yöntem arıyorsa bilin ki o iyi niyetli değildir.

Alıcının bulunduğu semt de tanıdığınız var ise ona gönderin o satsın.
Başka da bir yöntem yok.
Karşı taraf size madem Param Güvende şeklinde satmıyorsunuz o zaman şöyle yapalım böyle yapalım der ise cümlelerine itibar dahi etmeyin ve derhal engelleyin sistem üzerinden.
Yöntem arıyorsa bilin ki o iyi niyetli değildir.

En sağlam Dolap hem satıcıyı hem de alıcıyı eşit olarak koruyor.

Trendyol Dolap'ı tavsiye ederim.
Sahibinden, dolap vs hepsi aynı mantıkla işleyen sistemlerdir. Satıcıyı korumazlar. Sattığınız özellikle bir elektronik ürün olduğunda alıcı kargo eline ulaştığında "bozuk ürün göndermişler" vs diye iade talebi açıp size bozuk bir ürünü gönderebilir ve sattığınız platformdan hak talep etmek istediğinizde "yallah mahkemeye, bizlik bir durum yok" diye yüzünüze cevabı yapıştırırlar. Bu yüzden en sağlamı elden yüz yüze satıştır her zaman.

Son zamanlarda il dışı dolandırıcılıkları da çok popüler. Size X şehrinden yazan alıcı güven sağlamak için burada arkadaşın, tanıdığın vs varsa ona ürünü kargoyla gönder ben de onunla bulaşıp yüz yüze alayım sonra da sana parayı göndereyim der. Siz ürünü kargoya verirsiniz, bir de çaktırmadan sizden kargo takip numarasını da rica eder. Siz kargoyu tanıdığınıza göndermiş olmanıza rağmen bir bakmışsınız kargo şubeden teslim alınmıştır. Teslim alan da alıcı yani dlandırıcıdır. Yani kargo şirketlerinin sorumsuzluğu yüzünden dlandırılmış olursunuz. Üstelik sahibinden/dolap sisteminde olduğu gibi kargo şirketleri sorumluluk kabul etmez. Kargo şubesi ürünü başkasına teslim ettiği için dava vs açabilirsiniz ama muhtemelen kargoyu verirken irsaliyeniz vs olmadığı için ürünün içeriğini ispat edemezsiniz ve giden gitmiş olur.

Kısacası kimseye bu sistemleri tavsiye etmeyin. 100-200 liralık ürünler olursa neyse çok koymaz ama büyük meblalarda bu platformları kullanmak çok riskli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı