Sahibinden Param Güvende mağduriyeti

Mert Wise

Hectopat
Daha fazla  
Sahibinden’den güç kaynağı sattım, daha sonra adam ürünü iade etti. İade sürecinde adamın profilinde aynı ürünün bozuk hali olduğunu gördüm. Daha sonra bana gelen ürün benim ürünüm değildi, bozuktu. Adam da o ilanını kaldırmıştı, daha sonra hesabını da kapattı. Sahibinden desteğe ulaştım ancak yasal süreç başlatmam gerektiğini söylediler. Ne yapmalıyım?

Sahibinden’den güç kaynağı sattım, daha sonra adam ürünü iade etti. İade sürecinde adamın profilinde aynı ürünün bozuk hali olduğunu gördüm. Daha sonra bana gelen ürün benim ürünüm değildi, bozuktu. Adam da o ilanını kaldırmıştı, daha sonra hesabını da kapattı. Sahibinden desteğe ulaştım ancak yasal süreç başlatmam gerektiğini söylediler. Ne yapmalıyım?
Satarken video kaydı falan almadıysan işin yaş hocam. Param Güvende seni korumaz burada.

Dava açsam dava daha masraflı olmazmı 1500 TL idi güç kaynağım.
Dava masrafların sattığın üründen daha fazla olur ama elinde ispatın varsa bu masrafları geri alabilirsin. Kaybettiğin zamanı ve mağduriyetini gerekçe göstererek manevi tazminatda da bulunabilmen mümkün. Sahibinden satış sözleşmesinde sattığın kişinin isim soyadı yer alır. Bu sözleşmenin kopyası e-mail'ine gönderilir ancak sözleşmede iletişim bilgileri yer almıyor, bu nedenle dava yoluyla ya da avukat yoluyla Sahibin'dene bu bilgilerin istenmesi için talep gönderilmesi gerekir. Bunların hepsi sonuçlanana kadar da en az 5000 lirayı cebinden vermen gerekecektir ve dosyaları yürütmek için avukat tutman şart.

Açıkçası uğraşmana deyecek bir tutar değil. Bu arada param güvende ile sattığın için tarafına vergi dairesinden vergi borcu da yazılabilir. Bu yüzden iadesine dair belgeleri bir kenarda saklamanı öneririm, bunlarla itiraz edebilirsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı