Sahibinden tarzı site nasıl kurulur?

Evet kod nasıl yazılır ve nereden hangi uygulamadan başlamalıyım.

Bu tarz siteleri kendi başınıza yapmanız biraz zor olur, nedenleri.
1-arama, sıralama algoritmalarını kafanızda kurup uygulamanız lazım.
2-guvenlik açıklarına karşı önlem almanız lazım.
3-sitenizi yayımlamak için servere ihtiyacınız var ve bu da maleyetli.
Ama ben kendi çapımda yapacağım diyorsaniz bilmeniz gerekenlerden bazilari.
1-HTML
2-CSS(saf CSS yerine SCSS tercih edebilirsiniz.)
3-JavaScript
4-JavaScript frameworklerinden biri frontend için(zorunlu değil ama işlerinizi daha kolaylaştırır.)
Bu dil ve teknolojiler frontend kısmı için tabii bir de backend kısmı var.
Onun için birçok dil seçeneği var(Java, JavaScript, C#) vb. bunlarla basit işler cikartabilirsiniz tabii ki bunlar dışında daha birçok şeyi bilmeniz lazım.
Algoritma kurma, düzgün ve okunaklı kod yazma, API nedir, request response nedir vb. ve reklamlar, giderler için ayrilacak bütçe bu liste uzar gider...

Peki ben bilmiyorum Herkes'de ajanslara yaptırıyor ben bunları bilsem zaten ajans olurum değil mi peki hangi ajansları önerirsiniz bunların ücreti tahminen ne kadar ajansa yaptırma kararı aldım diyelim.

Ben kendim yazıyorum ama ajans kadar yazamıyorum yani sen bilsen de o kadar iyi yazamayabilirsin.

Peki kasmama gerek yok kendimi bunların ücreti ne kadar tahminen.

Ne tarz şeyler istediğine ve ajansın kalitesi yani hizmetine göre ücretlendirmeler değişecektir ama kamyon dolusu diyebilirim iyi para kazanan mağzalar bile adam akıllı reklam vs. verecek bütçeye sahip olamıyorlar güvenilirler ama fazla insana ulaşamıyorlar yani bunlar hatrı sayılır geliri oldukları halde böyleler bu yüzden tuvalette peçete yerine dolar kullanabilecek kadar bir paraya sahip olman gerekiyor kısaca.

Ajansları araştır otur çay, kahve falan ısmarlarlar konuşursun ve daha önce yaptıkları çalışamaların örneklerini falan istersin kafana yatanla anlaşırsın.

Tek başına yönetebilmen vs. çok zor.
Sunucu taraflı çalışacak birisi, arayüz tarafında çalışacak birisi olması lazım ve en azından siber güvenlik alanında da kendini geliştirmen gerekiyor başka husus grafik tasarım bilgiside lazım kullanıcılar arayüzün estetikliğinede bakarlar.
Tek başına yapman yani bilgi edinecek tecrübeyi kazanman çok uzun sürer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı