Sahibinden ürünü iade edildiği için dava açılır mı?

Böyle bir işlem yaptıysanız, yaptığınız işlemi söyleyerek göndermeniz gerekiyor. Alıcı haklı bu durumda gayet. Araba satarken alırken kusurun söylendiği gibi aynı mantık.

Satıcı iadeyi onayladıktan 15 gün sonra size yazıp dava edeceğini söylemiş. İletişimde bulunmamanız, hatta bu konuyu forumda bile açmamanız gerekiyordu ki, satıcı hiçbir şeyi ispatlayamazdı. (Etik, ahlak vs. bir kenara bırakılarak yazılmıştır, lütfen linçlemeyiniz.) Objektif şekilde ben olsam kartı geri almazdım açıkçası. Burada yaptığın yanlış kartı geri al falan yazan arkadaşlar da kartı geri almazlardı. Ha şu da var, zaten herkes malum sarı site sisteminin bozuk ve güvenilmez bir sistem olduğunu biliyor.

Sahibinden böyle durumlarda hep alıcının tarafını tuttuğu için satıcı mecburen iade almak zorunda kalıyor. Benzeri bir durum benim de başıma geldi. Anakart satmıştım. Alan arkadaş anakartın soketine zarar verdi ve iade etti. Bana ürün geldiğinde sahibinden sisteminin bana sunduğu tek seçenek iadeyi kabul etmekti.

Satıcı iadeyi onayladıktan 15 gün sonra size yazıp dava edeceğini söylemiş. İletişimde bulunmamanız, hatta bu konuyu forumda bile açmamanız gerekiyordu ki, satıcı hiçbir şeyi ispatlayamazdı. (Etik, ahlak vs. bir kenara bırakılarak yazılmıştır, lütfen linçlemeyiniz.) Objektif şekilde ben olsam kartı geri almazdım açıkçası. Burada yaptığın yanlış kartı geri al falan yazan arkadaşlar da kartı geri almazlardı. Ha şu da var, zaten herkes malum sarı site sisteminin bozuk ve güvenilmez bir sistem olduğunu biliyor.
Sizin gibi düşünen insanlar olduğu müddetçe zaten hiçbir sitede 2.el alışveriş yapılmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı