Sahibinden üstünden ekran kartı alınır mı?

Oguzhan2000

Hectopat
Merhaba. Bildiğiniz üzere ekran kartı fiyatları yükseliyor. Ben de daha ucuz olduğu için Amazon, Trendyol benzeri siteler yerine Sahibinden'den sıfır, garantili, kutusu açılmamış bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Sizce doğru mu yapıyorum? Kartın sahte çıkma ihtimali var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başka siteden ikinci el alınmaz sahibindende iyice güvendikten sonra ısı testlerine falan bakıp alabilirsiniz.

Sahibinden de sıfır kart satanlar genellikle küçük işletmeler oluyor, sıfır için pekte önerebileceğim bir site değil, ha olduğun şehirde iyi fiyata sıfır satan bir bilgisayarcı varsa yerine gidip görebilirsin.

Onun dışında ikinci el ekran kartı almak aşırı risksiz bir işlem. Sebebi de bir sürü test uygulamasının olması, satıcının yanına gidip bir şekilde kartı test edersen öyle programlar var ki saatlerce oyun oynamışsın gibi yük bindiriyor, voltajından tut değerlerine kadar her şeyi gösteriyor.

İkinci el ekran kartlarını asla, tekrar ediyorum asla test etmeden almayın, yerinde testi gerçekleştirdikten sonra anında alın.

Yakın arkadaşlarımdan birinin dolandırma hikayesini anlatacağım, zamanının en güçlü kartından olan 1080 TI için bir satıcı bulmuştu arkadaşım, adam evine kadar gelip test edebileceğini söylemişti, öyle de oldu testler yapıldı, herif 40 km yol gelip cihazı cidden arkadaşımın evinde test ettirdi. Sorunsuzdu kart, ancak adam kutuyu ve güç kablosunu evde bıraktığını, yarın satışı tamamlamak istediğini söyledi, fatura falan da kutunun içindeydi.

Öyle de oldu ertesi gün satışı yaptılar, kartı eve gelip cihazına taktı, fanları dahi dönmeyen, bozuk bir kart vardı elinde, parası da gitmişti. Yani anlayacağınız adam basit bir bahaneyle alıcının güvenini kazanıp ertesi gün bozuk kartı arkadaşıma kakalamıştı.

Ben çok aldım ve sattım, bir sıkıntı yaşamadım. Yaşayan vardır illa. Ama gidip sıfır diye Sahibinden üzerinden aldığınız karta sıfıra yakın para ödemeyin. İkinci el, uygun fiyatlı temiz kartlara yönelin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı