Merhaba, Sahibinden üzerinden ikinci el bir ürün almak istiyorum. Satıcı kabul ederse ürünü get ile alacağım. Birtakım araştırmalar yaptım ancak halen anlamadığım bazı şeyler var. Almak istediğim ürün en fazla bir modem boyutunda olan bir ürün. Satıcıya kargo ücretini ödeyebileceğimi söyledim. Uzak mesafeden getirteceğim. Ankara - İstanbul olarak düşünebilirsiniz. Ürün 1 kg'nın altında. Ürünün boyutu ise yaklaşık en-boy-yükseklik olarak 20x20x5 cm. Ama tabii satıcı bunu kargolarken kutulayacak, paketleyecek vs. derken 40x40x40 olarak düşündüm ben. Buna göre sorularım şunlar;
1- Kargo ücreti ne kadar tutar? İnternette hesaplama yaptığımda örneğin Yurt içi kargo 300 TL'den fazla tutuyor. Ama internette okuduğumda insanlar hep kargo ücreti 30-50 TL falan vermiş maksimum. İnternetteki alışveriş sitelerinden de alışveriş yaparken kargo ücreti 50 TL falan ödemiyor muyuz? Bireysel olarak yolladığımız için mi bu kadar fazla çıkıyor? Anlamadım açıkçası.
2- Satıcı get açarsa ve kargo ücretini ben karşılayacak olursam ilanda yazan fiyatın haricinde mi ödeyeceğim onu kargo gelince?
3- Get ile alırsam iade etmem gerekirse kargo ücretini kim karşılayacak?
4- Get ile satıcı istediği kargo firmasına ürünü verebiliyor mu? Yoksa sadece belirli kargo firmalarına mı izin var?
Esas soru: Fiyatın yüksek çıkmasının esas sebebi kargonun boyutları mı? Çünkü ben biraz fazladan söylemiş olabilirim. Boyutu küçülttüğüm zaman kargo fiyatı ciddi derecede azalıyor. Buna bağlı olarak satıcıdan kargoyu mümkün mertebe küçük şekilde mi paketlemesini istemeliyim?