Sahibinden üzerinden alışveriş yapmak mantıklı mı?

Daha fazla  
Merhaba, Sahibinden üzerinden ikinci el bir ürün almak istiyorum. Satıcı kabul ederse ürünü get ile alacağım. Birtakım araştırmalar yaptım ancak halen anlamadığım bazı şeyler var. Almak istediğim ürün en fazla bir modem boyutunda olan bir ürün. Satıcıya kargo ücretini ödeyebileceğimi söyledim. Uzak mesafeden getirteceğim. Ankara - İstanbul olarak düşünebilirsiniz. Ürün 1 kg'nın altında. Ürünün boyutu ise yaklaşık en-boy-yükseklik olarak 20x20x5 cm. Ama tabii satıcı bunu kargolarken kutulayacak, paketleyecek vs. derken 40x40x40 olarak düşündüm ben. Buna göre sorularım şunlar;

1- Kargo ücreti ne kadar tutar? İnternette hesaplama yaptığımda örneğin Yurt içi kargo 300 TL'den fazla tutuyor. Ama internette okuduğumda insanlar hep kargo ücreti 30-50 TL falan vermiş maksimum. İnternetteki alışveriş sitelerinden de alışveriş yaparken kargo ücreti 50 TL falan ödemiyor muyuz? Bireysel olarak yolladığımız için mi bu kadar fazla çıkıyor? Anlamadım açıkçası.
2- Satıcı get açarsa ve kargo ücretini ben karşılayacak olursam ilanda yazan fiyatın haricinde mi ödeyeceğim onu kargo gelince?
3- Get ile alırsam iade etmem gerekirse kargo ücretini kim karşılayacak?
4- Get ile satıcı istediği kargo firmasına ürünü verebiliyor mu? Yoksa sadece belirli kargo firmalarına mı izin var?

Esas soru: Fiyatın yüksek çıkmasının esas sebebi kargonun boyutları mı? Çünkü ben biraz fazladan söylemiş olabilirim. Boyutu küçülttüğüm zaman kargo fiyatı ciddi derecede azalıyor. Buna bağlı olarak satıcıdan kargoyu mümkün mertebe küçük şekilde mi paketlemesini istemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
1-)Firmaların anlaşması olduğu için daha uyguna yolluyorlar senin anlaşman olmadığı için pahalıya yolluyorsun ama 300 TL olmaz büyük ihtimalle.
2-)Evet fiyatın üstüne kargo ücreti ödeyeceksin.
3-)Sen karşılayacaksın. Ya da kabul ederse adamda karşılar da neden kabul etsin.
4-)Bilgim yok.
5-)Evet mümkün olduğunca ufak poşetle göndermen daha uygun oluyor.

Param güvende ile alırsan sabit kargo ücreti ödüyorsun ürünün boyutu önemli değil 10 kiloya kadar istersen 100 gram gönder istersen 5 kilo. Ödeme aşamasında fiyat yazıyor o da 30 40 lira falan.

4. soru için de PTT ve Yurtiçi ile anlaşmalılar satıcı istediğini seçiyor.

Konu başlığı değiştirilmiş, ben "Sahibinden üzerinden alışveriş yapmak" tarzında bir başlık açmıştım, biline. Soru sormak amaçlı.
3-)Sen karşılayacaksın. Ya da kabul ederse adamda karşılar da neden kabul etsin.
Peki diyelim ki kargoyu da karşı taraf ödeyecek şekilde anlaştık. Ürün istediğim gibi çıkmazsa iade ederken de mi ben ödeyeceğim kargo ücretini? get için soruyorum.
Param güvende ile alırsan sabit kargo ücreti ödüyorsun ürünün boyutu önemli değil 10 kiloya kadar istersen 100 gram gönder istersen 5 kilo. Ödeme aşamasında fiyat yazıyor o da 30 40 lira falan.

4. soru için de PTT ve Yurtiçi ile anlaşmalılar satıcı istediğini seçiyor.
Ben param güvende değil de get ile almaktan bahsetmiştim. Param güvende ile alırsam 10 kilo değil de 10 kg/desi sınırı yok muydu? 10 kg/desi'ye kadar olan ürünlerde kargo ücreti yok diye biliyorum. Yanlış mıyım?

PTT ve Yurtiçi anlaşması get ve Param güvende için mi geçerli? Bu sistemleri kullanmazsak satıcı istediği kargo firmasıyla gönderebilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı