Hocam asıl korkum telefona bir şey olursa muhattap olacağım kimse yok
Zamanında 7 Plus'ı amerikadan alıp IMEI kaydettirmiştim. Zamlardan önce de 14 Pro Max aldım TR'den. Arkadaşım ise Irak'dan aldı. IMEI kaydettirdi.
Sarı site ya da git sen al fark etmez şu durumları unutma.
*Kayıt ücreti 6.091 TL bunu unutma !
* Sarı sitede uyguna alacaksın evet ama o telefona hat takılmış olacak ve hat takıldığı an 120 gün kayıtsız kullanabilme şansın var. Bundan vazgeçmiş olacaksın ama zaten git gel yakında yapacağından bu sıkıntı değil. Burada ana olay 2. El alacak olman.
*Aldığın telefonu pasaporta yada kimliğe kayıt ettirdiğinde sadece belirtmiş olduğun hattı kullanabileceksin. Hat değiştirme vb. durumlarda yapılabilir ama çok uğraşırsın.
*Birisine verebilme vb. gibi durumların olmayacak. Vermek, satmak istersen bile kaydını düşürüp vb. durumlarla uğraşman gerekecek.
*Aldığın ürünlerin 1 yıl garantisi duruma göre 2 yıl garantisi bulunmakta fakat Türkiye'de kesinlikle kullanamıyorsun. 1 Yıl uluslararası garantisi var yazıyor bu da hakkın ama malesef bu hakkı umursayan yok. Yani garantin yok. Aldığın yere verirsen ama garantin var bunu unutma. Lakin sarı siteden alırsan fatura sana değil vs. vs. sıkıntı yaşar aldığın yere de veremeyebilirsin.
*3 yıl içinde başka bir telefon kayıt ettiremezsin ve yukarıda belirttiğim tek hat ve o hattın kayıt sahibinin olması gerektiği için başkasına da kayıt ettiremezsin etsen bile x kişisinin hattını kullanmak zorunda kalacaksın.
7 Plus cihazını yarı fiyatına alıp yıllarca kullanmıştım. Sıkıntı yaşamadım. Temiz kullanan biriysen yaşayacağını da düşünmem. Hep kafamda yarı fiyatına alıyorsan al en kötü aynı paraya 2.yi alırsın TR'den almış gibi düşünürsün diye teselli etmişimdir. Deneyim ve bilgilerim bu yönde. Umarım yardımcı olmuşumdur.