Sahibinden'de İlana Yazan Kişi Dolandırıcı Olabilir mi?

• Konuyu başlatan Doin
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 2.183
Daha dün ürün aldım 'param güvende sistemi' ile. Herhangi bir şekilde mailimi vs istemedi, karşı tarafın mailini hiç istemedi. adam ürünü kargoladı gönderdi ve ben ürünü teslim alıp kontrol ettikten sonra satışı onayladım. mail ile alakalı herhangi bir istem yok. Güvenmemelisin.

Koskoca nüfusu olan şehir Ankara, çoğu insanın illaki vardır bir tanıdığı, akrabası.

Cümlelerin çoğu hazırda kopyala yapıştır yapılmış, sanki arka planda 50 kisiye daha atıyor yazdıklarını, suphelendim açıkçası. Telefondan da konuşmadan etmeden ürün hakkında son detayları istemeden konuya girmesi...

Basta tamamdım fakat arastirdigim kadarıyla bir satıcı olarak GET üzerinden dolandırılmak çok basit. İlanımdaki ilan 5000 TL değerinde özel bir çanta. Benzeri ile değiştirip ürünü geri yollasa yapabileceğim bir şey yok.

Eki Görüntüle 1632114

Eki Görüntüle 1632115

Attığı ekran görüntüsü:

Eki Görüntüle 1632118

Eki Görüntüle 1632116

Eki Görüntüle 1632117

Ne düşünüyorsunuz? Güvenip de riske girmemekte haklı miyim?
Dolandırıcıların yeni dolandırma yöntemi. Sahibinden üzerinden e-mailinizi isteyip sizden kart bilgilerinizi girmenizi istiyorlar. Arkadaşıma da aynı tür mesaj geldi. Anladığım kadarı ile yeni müşterileri tuzağa düşürmek istiyorlar.

Koskoca nüfusu olan şehir Ankara, çoğu insanın illaki vardır bir tanıdığı, akrabası.

Cümlelerin çoğu hazırda kopyala yapıştır yapılmış, sanki arka planda 50 kisiye daha atıyor yazdıklarını, suphelendim açıkçası. Telefondan da konuşmadan etmeden ürün hakkında son detayları istemeden konuya girmesi...

Basta tamamdım fakat arastirdigim kadarıyla bir satıcı olarak get üzerinden dolandırılmak çok basit. İlanımdaki ilan 5000 TL değerinde özel bir çanta. Benzeri ile değiştirip ürünü geri yollasa yapabileceğim bir şey yok.

Eki Görüntüle 1632114

Eki Görüntüle 1632115

Attığı ekran görüntüsü:

Eki Görüntüle 1632118

Eki Görüntüle 1632116

Eki Görüntüle 1632117

Huylandım.

Adamın muhabbetinden hiç bişey anlamadım. Onlarca ürün alıp sattım Param Güvende ile, bir tanesinde bile email falan ne sordum, nede verdim kimseye. Direkt satın alıyor ve kod geliyor, o kodla kargoya veriyorsun.
Adam çok boş yapmış, muhabbetide işkillendiriyor. Eğer güveniyorsa, önce havale, sonra kargolamayı teklif edin. Kabul etmezse salın gitsin.

Basta tamamdım fakat arastirdigim kadarıyla bir satıcı olarak GET üzerinden dolandırılmak çok basit. İlanımdaki ilan 5000 TL değerinde özel bir çanta. Benzeri ile değiştirip ürünü geri yollasa yapabileceğim bir şey yok.

Eki Görüntüle 1632114

Eki Görüntüle 1632115

Attığı ekran görüntüsü:

Eki Görüntüle 1632118

Eki Görüntüle 1632116

Eki Görüntüle 1632117

Param Güvende kadar iğrenç saçma bir uygulama görmedim. Abi hiçbir mantığı yok. Satıcı bildiğin zarar ediyor her türlü. Alıcıya faydası var. Kesinlikle satmayın. Elden verin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı